Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Ha valaki jobbkezes létére...

Ha valaki jobbkezes létére balkezesnek tartja magát, akkor az illető transzkezű?

Figyelt kérdés

Jobbkezesnek születtem, de mindig is balkezes akartam lenni. Végre összeszedtem a bátorságom, hogy megpróbáljak így élni.

Kicsit zavar az emberek rácsodálkozása, hogy én balkezes vagyok...

Ezenkívül vannak még gondjaim. Csomó balkezesnek szánt dolgot nem használhatok (pl. jobbkezes olló). Ha nem lát senki, akkor mégis megpróbálkozok vele, de elég ügyetlen szoktam lenni.

Sajnos így még mindig használnom kell a jobb kezemet. Emiatt valószínűleg nem is transzkezű vagyok, hanem nembináris kéz identitásom van.

Mit gondoltok erről?

2024. máj. 13. 20:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

Sajnos csak az lesz különleges aki annak születik…

Ha atszoktatod magad, abban semmi nincs csak megnehezited a saját életed

Meg 40 évvel ezelőtt is be voltak szarva a szülők ha balkezes lett a gyerek 50-60 éve meg rengetegen atszoktatták a gyereküket aminek egy siralmas élet lett a vége

Még régebben meg sátáni dolognak, boszorkányságnak tartották….

Én 29 éves vagyok de még most is a csodájára járnak ha balkezes valaki, a saját csaladodban is és a tanárok is meg voltak miatta ijedve

Üdv egy balkezes, bal lábas, bal oldalas… a jobb kezemmel semmit sem tudok csinálni.

2024. máj. 13. 22:57
 12/18 anonim ***** válasza:
#11 férjem mamája szó szerint elsírta magát, amikor a babánk bal kézzel nyúlt valamiért. Szerinte buta lesz így a gyerek (egyébként jobbkezes) és a neve is 6 betűs, nem fogja tudni megtanulni😅
2024. máj. 13. 23:01
 13/18 anonim ***** válasza:

Mamának akkor csak érdekességképpen ajánlanám ezt a cikket

[link]

Meg itt főleg a művészek listát

[link]

2024. máj. 14. 00:01
 14/18 anonim ***** válasza:
97%

A kérdés csak gyenge provokálás.

Egyébként régen a balkezes gyerekeket átszoktakták jobbra, az iskolában még meg is verték aki ballal akart írni, amivel elég sok kárt okoztak. Ma már szigorúan tilos az átszoktatás.

2024. máj. 14. 00:08
 15/18 anonim ***** válasza:
14, még ez jutott eszembe nekem is, mindkét irányban marhaság szerintem.
2024. máj. 14. 08:41
 16/18 anonim válasza:
Két kezes vagyok, megtanultam bal kézzel is kiverni.
2024. máj. 15. 06:10
 17/18 anonim válasza:
Transzkezű? Ilyet sem hallottam mèg. Egyèbkènt èn bal kezes vagyok. Kiskoromban èdesanyám a jobb kezembe rakta a kanalat csak èn mindig át raktam a bal kezembe. Így úgy volt vele hogy nem erőlteti tovább. Aztán egyszer gondoltam egyet hogy megpróbálok a jobb kezemmel írni. Hát nem jött össze. Szerencsètlenkedtem. Így úgy voltam vele hogy tovább nem erőltetem. Így át raktam a bal kezembe a tollat avval írtam.
2024. jún. 1. 09:24
 18/18 anonim ***** válasza:
91%
Van aki pedig humorosnak érzi magát, de nem az, szóval szimplán bohóc.
2024. jún. 1. 09:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!