Media Markt-ba miért árulnak 500.000 ft felett olyan gépet, ami csak 64 GB-os tárhellyel rendelkezik?
Még jó, hogy nem vettem meg. Azt írja: 64 GB RAM. Egy játék már több 100 GB-ot lefoglal, mit kezdjek 64 GB-os tárhellyel?!
TB legalább jár hozzá, de az már van, bár nem értem mi köze az informatikának az egészségügyhöz.
"Azt írja: 64 GB RAM. Egy játék már több 100 GB-ot lefoglal, mit kezdjek 64 GB-os tárhellyel?!"
A játék a háttértáron - merevlemezen, SSD-n - foglal "több 100 GB-ot", az operatív memóriába - a "RAM-ba" - ennek csak töredékét tölti be.
64 GB RAM eléggé szép mennyiség, de játékhoz vagy komplexebb munkához adekvát a megléte.
Mondok egy példát: a Lost Ark nevű játék ( [link] ) rendszerkövetelményeinél az alábbi olvasható:
"Ajánlott:
- Memória: 16 GB RAM
- Tárhely: 60 GB szabad hely"
tehát a tárhelyből - merevlemezből, SSD-ből - 60 GB-nyi szabad terület kell, memóriából - RAM-ból - meg 16 GB kell.
"TB legalább jár hozzá, de az már van, bár nem értem mi köze az informatikának az egészségügyhöz."
Jelen esetben semmi.
TB = terabájt. 1 TB = 1.000.000.000.000 bájt - ez a háttértár (merevlemez, SSD) méretére utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!