Melyik kórházba kell mennem, ha leszakadt egy rovar szárnya?
Veszprémi vagyok.
Nemrég baleset történt városunkban: egy pingvin majdnem megölt egy bogarat (Propylea quatuordecimpunctata). Életben maradt, de a szárnya kiszakadt. Kórházban, intenzív osztályon kötött ki. Ott protézist tettek a szárnyába, de ennek következtében a szárny teljesen leszakadt.
A bogarat kiengedték a kórházból, és suttogva közölte velem, hogy „ez egy gyógyíthatatlan rovar, hamarosan elpusztul”.
De az én Pupszendiám nem fog meghalni, mászik és leveleket eszik, de nem tud repülni és emiatt sír. sajnálom őt. Egyetlen kórház sem fogadja be.
Bár azt hallottam, hogy Magyarországon van olyan klinika, ahol új szárnyakat varrnak a rovarokra.
Élt egy bogár,
de már nem él,
verset írok,
mert azt tudok én.
Új szárnnyal se biztos, hogy röpképes lesz.
Mozgásszervi rehabon megmondják, de ha most egészséges, nem tenném ki új műtétnek.
Pszichológus, új környezet, pl. barátkozzon hangyákkal, röpképtelen rovarként is szép az élet, csinálj neki szép terráriumot.
Próbáld meggyőzni, hogy jobb neki így. Ha földön van, nem fújhatja el a szél, nem zuhanhat le, ha veszély fenyegeti gyorsan el tud bújni egy levél alá...Tehát tiszta előny.
Pupszendia...nagyon tetszik :D
#8 vagyok.
Lemaradt, hogy csatlakozok a #5-höz. Nagyon jópofa az egész kis írásocska :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!