Mit gondoltok, a KRESZ-nek kéne vinatkoznia az állatokra is, ha igen, miért?
* vonatkoznia.
Nem az én ötletem, apám hozta fel, s egyetértettem Vele. Lassan 17 leszek, indulhatok vezetni, és gondoltuk, hogy kéne valami újítás. Az Oktarómnak is majd felvetem, remélem, hogy továbbviszi. És szívesen vállalja az oktatást/vizsgáztatást, a sok őz, kóbor kutya stb. Rengeteg galibát okoz, de ez szerintük megoldaná. Szerintünk jó ötlet. Felsőtárkányiak vagyunk, itt meg pláne sok a szarvas. Ti mit gondoltok? Köszi a válaszokat!
16/F
Nos, ha tényleg komoly a kérdés, akkor vehetjük úgy, hogy vannak úgymond szabályozva. Sajnos az őzek esetében, most jött új szabály, hogy minden elütött vadért neked kell fizetni (a vadat is, és a saját károkat is), erről volt két hete téma az oldalon itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..
Kutyákra, és egyéb háziállatokara meg ott a Gyepmester (régi nevén a sintér), akinek a dolga összeszedni az elkóborolt jószágokat. Ha jól tuom ezek után a tulajdonosnak fizetnie kell a hozzá tartozó állatért. Értelem szerűen állatokat nem lehet megtanítani a KRESZ-re (ha nem számoljuk a vakvezető kutyákat), illetve nem tudnak megbüntetni így gyakorlatilag a gazdát büntetik meg, mert hagyta elkóborolni kedvencét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!