Tarhonyát szeretnék panírozni majd ki sutni. Valaki probálta már a rántott tarhonyát? Finom?
Azt hiszed, hű de humoros!
Tessék, itt a rántott tarhonya receptje!
„A tarhonyát tejben kifőzzük. Adagolunk hozzá darabka vajat, késhegynyi vaníliát, szeletke citromszeletet és ízlés szerint porcukrot. Ha a tarhonya kb. 20 perc elmúltával puhára főtt, edénybe öntjük, hogy lehűljön. Külön edényben elhelyezünk vaníliát, citromhajat, 1 dkg mazsolát, 1,5 dkg vajat, 1 tojássárgáját és kevés porcukrot. Ezeket jól kikavarjuk, a kihűlt tarhonyával jól összekeverjük, s ujjnyi vastagságban tepsibe kiöntjük, hol téglalap alakokra felvágjuk. Ezután bepanírozzuk és az egyes szeleteket forró vajban szép pirosra kisütjük. Tányérra helyezett papír- vagy ruhaszalvétán, málnaszörp vagy csokoládéöntettel tálaljuk.” (Közzétette: Dr. Draveczky Balázs)
Végy 1 dl kisüsti szilvapálinkát.
Töltsd stampedlibe és egy húzásra idd meg.
Ez után bármire képes leszel, ha mégsem sikerül, akkor elölről kell kezdeni.
Gondolom, a kérdés csak vicc akart lenni.
De amúgy jobban belegondolva, ha rizst lehet rántani ( az olaszok arancini rizsgolyója ) akkor akár tarhonyát is lehetne :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!