Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Elromlott az új vízhűtés,...

Csorokorok kérdése:

Elromlott az új vízhűtés, elintéztem az alkatrészeket teljesen?

Figyelt kérdés

Szóval, tegnap este sajnos egy nagyon kellemetlen eset ért engem, amikor vízzel akartam hűteni a Ryzen processzoromat. Az utóbbi időben egyre inkább érdekeltek a számítógépes hűtéssel kapcsolatos dolgok, és úgy döntöttem, hogy kipróbálom a vízhűtést is. Azt olvastam, hogy ez a módszer hatékonyabb és csendesebb lehet, mint a hagyományos hűtési megoldások.

Így elkezdtem keresgélni az interneten, és megrendeltem egy olyan vízhűtő rendszert, amelyet a Ryzen processzoromhoz ajánlottak. Egy kicsit izgultam, hogy hogyan fogom összeszerelni a rendszert, de végül sikerült minden alkatrészt a helyére tennem. Az összeszerelés után bekapcsoltam a gépet, és úgy tűnt, hogy minden rendben van.

Azonban ahogy elkezdtem vizet önteni a hűtőrendszerbe, hirtelen ráfröcsköltem egy kis vizet a processzoromra. Azonnal észrevettem, hogy a gép leállt, és azonnal kikapcsoltam a tápegységet. Nagyon aggódtam, hogy mi történt, és milyen károsodást okoztam a processzorban.

Először is, azonnal kikapcsoltam a gépet, és eltávolítottam a vízhűtő rendszert a processzorról. Ezután óvatosan eltávolítottam a processzort a foglalatból, és alaposan megvizsgáltam. Sajnos azt láttam, hogy a processzorom teljesen kiégett, és gyakorlatilag használhatatlanná vált.

Nagyon szomorú voltam, hogy ilyen hibát követtem el, és hogy a kedvenc számítógépem fő alkatrésze tönkrement. Azonban azonnal tudtam, hogy nem adom fel, és megpróbálom helyrehozni a dolgokat. Elkezdtem kutatni az interneten, hogyan lehetne helyreállítani egy kiégett processzort, és hogyan lehetne megelőzni, hogy ilyen baleset történjen újra.

Az egyik legfontosabb dolog, ami a vízhűtő rendszer használatakor fontos, hogy mindig ügyeljünk arra, hogy ne öntsünk direkt módon vizet a processzorra. Ehelyett inkább a hűtőrendszer tartályába kell öntenünk a vizet, majd a rendszerben lévő pumpa segítségével kell áramoltatni a vizet. Ezzel elkerülhető, hogy a víz közvetlenül a processzorra kerüljön, és megsérüljön az alkatrész.

[link]

Sajnos azon a napon, amikor a számítógépem processzora kiégett, több hibát is elkövettem, amelyek mind hozzájárultak az általam tapasztalt problémához. Az egyik fő hiba, amit elkövettem, az az volt, hogy három tápot kötöttem a processzorba. Tudom, hogy ez hiba volt, és nagyon sajnálom, hogy ilyen kevés tudással próbálkoztam.

Az indokom az volt, hogy úgy gondoltam, hogy így lehet jobb és stabilabb teljesítményt elérni a processzoromból. Azonban, ahogy most már tudom, a processzorok általában csak egy tápfeszültséget igényelnek, és ha több tápot kötünk a processzorba, az az alkatrész túlterhelődéséhez vezethet.

[link]

A másik hiba, amit elkövettem, az az volt, hogy a táp is kapott egy kis vizet, amikor a hűtőrendszerbe öntöttem a vizet. Ez nagyon veszélyes, mert ha a táp nedves lesz, az az alkatrészben lévő áramkörök rövidzárlatát okozhatja. Ez pedig súlyos károsodást okozhat a tápban, és akár tűzveszélyes is lehet.

Az összes hiba együttesen azt eredményezte, hogy a processzorom kiégett, és teljesen használhatatlanná vált. Nagyon szomorú voltam, mert a számítógépem egyik legfontosabb alkatrésze volt, és nagyon sokáig szolgált hűségesen.

Azóta azonban sokat levont ebből a pénztárcából. Megtanultam, hogy sohe se szabad drága cuccokat venni, alaposan.

[link]

Sajnos azon a napon, amikor a számítógépem processzora kiégett, egy másik komoly probléma is felmerült: a merevlemezem is tönkrement. Ez egy nagyon kritikus helyzet volt, mert a merevlemez az az alkatrész, ahol az összes adatom és fájlom volt tárolva 30TB. Az adatok és fájlok elvesztése nagyon fájdalmas lehet, és nagyon nehéz lehet visszanyerni az összes elveszett információt.

[link]

Azon a napon, amikor a számítógépem processzora kiégett, sajnos az sem sikerült jól, a merevlemezem is tönkrement. Ez egy nagyon kellemetlen helyzet volt, mert az összes fontos adatom és fájlom a merevlemezemen volt tárolva. Azonban a merevlemez tönkremenése miatt az összes adatom véglegesen elveszett.

2023. júl. 16. 19:44
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom meddig dolgoztál a sztorin, de vicces lenne ha simán csak törölnék, mert ez nem kérdés.
2023. júl. 16. 20:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Eddigi hasonló mentek a vicc részlegre, valszeg ennek is az lesz a sorsa.
2023. júl. 16. 20:19
 3/8 anonim válasza:
60%

"Azonban ahogy elkezdtem vizet önteni a hűtőrendszerbe..."

- Nagyon gyagyás személy vagy!

- Kezdjük avval, hogy a vízhűtőnek nincs is víztartálya és nem is vízzel működik!

- Ennyire unatkozol, hogy ennyi hülyeséget leirkáltál - senkit nem érdekli a gyagyás, troll írásod!

2023. júl. 16. 20:20
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Már jó ideje csinálja, bedob valami hülye kérdést emg pár szerkesztett képet mellé, hogy mit élvez ebben jó kérdés.
2023. júl. 16. 20:30
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
Na már át is ment a humorba, talán lassan rájön hogy hiába szemeteli a számtech részleget, mert elrakják onnan ami nem oda való.
2023. júl. 16. 20:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Szomorú szamuráj, kinek gépe beégett, szomorú szamuráj, a vízhűtéses fékek.
2023. júl. 16. 21:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú neked nagyon a nyári szünet.
2023. júl. 16. 21:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ki a phaszom olvassa el az ilyen hosszú baromságokat??
2023. júl. 16. 22:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!