Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Nehéz megtanulni szicilül?

Nehéz megtanulni szicilül?

Figyelt kérdés
Az olasz nagyon nehezen megy. Megpróbáljam a sziciliai emberek nyelvét?

2022. dec. 25. 20:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Most már elég nehéz, régebben lehetett kapni szalicilt, abból ettél volna egy kanállal és perfekt.
2022. dec. 25. 23:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem nehéz, csak kell egy jó nyelvtanár! Állítólag Esztergályos Szicília művésznő vállal tanítványokat!
2022. dec. 26. 10:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Leperkálsz óránként tízezret és megtanítalak.

Figyelem!

Ez egy visszautasíthatatlan ajánlat!

2022. dec. 26. 11:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Az olasz az egyik legkönnyebben tanulható nyelv.S ha az nem megy,nélküle viszont a többi Olaszországhoz tartozó régió nyelve sem lesz könnyebb.A szicíliai és az olasz nyelv között van némi hasonlóság:ez kb.úgy viszonyul,mint a spanyol és a katalán.Szerintem előbb érdemes lenne többször is nekifutni az olasznak,mert azt Szicíliában és a déli tartományokban is ugyanúgy megértik.
2022. dec. 26. 15:36
 5/7 A kérdező kommentje:

Így jár az, aki nem csak humorból szenved hiányt, de tudatlan is.

A szicilt csak úgy kitaláltam. Nem tudtam, hogy van ilyen (ha nem pont ez a neve).

2022. dec. 26. 15:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Pedig van ilyen nyelv.A szicíliak többször is próbálták elismert nyelvvé tenni,de az olasz állam részéről eddig még semmilyen érdemi előrelépés nem történt.
2022. dec. 26. 15:57
 7/7 szellkriszta válasza:

Sikerült ráhibáznod, kedves kérdező. Az olaszoknál rengeteg nyelv/nyelvváltozat van -minden régiónak sajátja. Sokáig nem volt egységes ország Itália, és igen hosszú, keskeny vidék, ezért alakult így.

Nekem az olasz barátnőm magyarázta el, miért van 2 anyanyelve: a veneto (velencei nyelv) és az olasz.

De Bud Spencer is elmondta, hogy ő ezért nem olasz, hanem nápolyi (napoletano).

De a válaszom röviden: egy helyi nyelvváltozatot csak ott lakva tudsz megtanulni, mert nincsenek hozzá se írott anyagok, se média. Helyi amatőrvideók is alig.

Íme a nyelvi térkép: [link]

2022. dec. 30. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!