Mi az "Akkor ér 100 forintot mikor egy bevásárlókocsit tol" az angol megfelelője?
Igen idáig megvan de az angol megfelelője?
Mondjuk hogy hány centet dobnak a kocsiba
USA-ban élek, ha ez eléggé angol neked, akkor itt az ALDI bevásárlókocsiba egy 25 centest kell bedugni.
De sehol máshol itt, nincs olyan üzlet (legalábbis nem tudok róla, pedig 20+ éve itt élek), ahol pénzt kellene dugdosni a bevásárlókocsiba. Csak és kizárólag az ALDI.
És a legtöbb ember ugyanúgy nem viszi vissza a kocsit, otthagyják a hajléktalanoknak.
És én még sosem hallottam ilyen kifejezést, hogy akkor ér 25 centet, ha tolja a bevásárlókocsit. Mert akkor sem a tologató ember ér ennyit, hanem a bevásárlókocsi.
Szerintem a magyar verzióban sem az ember ér 100 Ft-ot amikor tolja a kocsit, hanem a kocsi ér annyit, a benne lévő százas miatt, és tolhatná akárki, akár egy cirkuszi ló is, akkor is csak a kocsinak van 100 Ft értéke.
(Illetve az ember értéke pénzben kifejezhetetlen, akár tologatja a bevásárlókocsit, akár nem. Szerintem.)
Ha valakinek az értéktelenségét akarod szidni, akkor inkább szidd az eszét (esztelenségét), vagy a munkája minőségét, vagy a hazudozását, vagy bármi egyebet. De egy emberre azt mondani, hogy X Ft-ot ér, az szerintem nem egy jó dolog.
Annyi eszed van, mint egy ajtófélfának.
Olyan sötét vagy, hogy lemész a bányába és feljön a szén.
Annyit ér a munkád, mint halottnak a csók.
Annyit se dolgozol egy év alatt, mint egy lajhár egy perc alatt.
Annyit hazudsz, hogy az se igaz, amit kérdezel.
Csak akkor nem hazudsz, ha már meghaltál.
Olyan dagadt vagy, hogy könnyebb átugrani, mint megkerülni.
Olyan girhes vagy, hogy a ventillátorral utazol Amerikába (vigyázz, ne tüsszents a közelében, mert a Holdon fog kikötni)
Kizárólag alkoholt iszik, mert nem akar berozsdásodni (vagyis mindig részeg disznó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!