Névvel viccelődni mennyire ildomos?
Etikai kérdés "Humor" kategóriába írva?
Vicc.
Hát szerintem ameddig az alanynak is aranyos, ameddig az alanynak is 'nem sértő'.
pl ha van egy Kis Orsolya, és valaki megkérdezi tőle, hogy ki sorsol ki, és mit , akkor szerintem az még kedves, aranyos.
De ha már ilyeneket mondunk, hogy kihangsúlyozzuk, hogy ZsóFIKA; akkor az már nekem pl bunkóság, én annak venném.
Meg pl kifejezetten cikizni valakit a neve miatt, az is nálam a bunkóság kategória. Ha nem csak így viccesen barátian csípkelődve, hogy látszik amúgy, hogy nem akarjuk megbántani; akkor is rossz.
Meg még, ha valamit nem bántásnak szántunk pl, de a másik megbántódott, az illető zokon vette, ő nem röhög rajta; akkor is azért illik bocsánatot kérni.
*Ja de és amúgy van mégegy, ezt kiegészíteném; ha nem röhög rajta, attól még lehet, hogy viccesnek találja, csak már pl ezerszer hallotta azt a poént , és már nem nevet rajta, de attól még tetszhet neki;
De, ha kifejezetten azt látjuk, hogy megbántódott rajta, hogy rosszul esett neki, akkor kell bocsánatot kérni mindenképpen. Vagy pl ha nem megbántódott, hanem dühös lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!