Mik voltak életed legnagyobb félrehallásai?
Nekem gyermekkoromból:
- Volt egy Billa nevű bolt. Azt én mindig úgy értettem, hogy Villa.
- Tarhonya helyett targonca.
Ugyan nem az enyém, hanem egy volt osztálytársamé:
- Történelem órán kiküldte a tanár, hogy hozza be a terembe a római térképet. Sok ideig nem tért vissza, ezért utánament és kiderült, hogy azért, mert ugyan keresték a térképet, de nem találták. Mikor odaért hozzájuk (az atlaszok tárolójához egy másik tanár tud kulcsot adni, vele együtt keresték), akkor a másik tanár kérdi, te figyelj milyen roma térképet kerestek? xD
Gyerekkoromban a "lomtalanítás" helyett "lombtalanítást" értettem.
Pár éve a rádióban "hóseprő" villamos helyett "húsevő" villamos. 🤣
sminkoktatás -> sikongatás
lapostető -> lapostetü
Egyszer azt mondták, hogy:
-Szaladj szépen elemért.
Én meg ezt hallottam:
-Harapj szét egy denevért.
Ééés így is lett. A többit már tudjátok.
Nedvszívó képesség-et úgy értettem
Kedvszívó népesség. Az utóbbi valoságosabb.
Meghívtak zenélni, egy 400 fős buliba :D Mondták, hogy a Rúzsa Sándor betyár dalát feltétlen énekeljem el. Szöveget nagyjából ismertem, de én nem neztem a sorozatot vagy filmet, nem igazán tudom miről van szó.
A szöveget ennél a dalnál pont nem nyitotta meg :D
Ezért a “Levágtatom az alföldi nagy Rónán” helyet, mikorofonba párszáz fő előtt beénekeltem, hogy “Levágatom az alföldi nagy rókát” -Gondoltam ahol ló van, ott róka is, full hülyének néztek, azóta sem hivtak arra a környékre, de meg a környező településekre sem zenélni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!