Az àlmok tényleg valóra vàlhatnak?

Köszönöm a hozzászólásokat és az álompéldákat, mindenkinek ment a zöld pipa a részemről! Plusz kedves #14es, remek ötletet adtál, hogy kiírjam eme kérdést az "Ezotéria" részbe is. Nem tudom, lesz-e fejleménye, én mindenesetre örülnék neki, ha lenne ott is pár hozzászóló... :D
Sajnos törölték. :( Megértem, hiszen megviselt engem is ez az álom, jobb, ha csak 1 helyen van, elég itt szembe sülni vele.
Azért még egyszer nagyon köszönöm a hozzászólásaitokat, jókat szórakoztam és ha esetleg bárki szeretné megosztani teljesen hétkönapi ufós, beszélő kutyás, vagy élő lanthúros álmát, bátran ossza meg nekünk!

Fú, egy időben nagyon sokat foglalkoztam az álmokkal. Magyar irodalomból ajánlom a Gólyakalifa című novellát, én többször is elolvastam már és mindig nagy hatással van rám, mert nekem sokszor volt már olyan álmom, amelyben tök éber volt a tudatom és nagyon valószerű volt az álom, mintha egy párhuzamos valóságban lettem volna, és a Gólyakalifa még rá is paráztatott, hogy mi van, ha a jelenlegi életemet igazából csak álmodom, és a most álomként felfogott világ a való világ...?
Ezért aztán én azt találtam ki egyszer, hogy amúgy is van az a mondás, hogy csípj meg, hogy nem álmodom-e, én is csipkedem magam, és akkor csak érzem, hogy fizikailag fáj-e vagy sem...
Viszont az történt, és ezért is kezdtem ilyen sokat írni, hogy én egy időben rendszeresen álmodtam olyat, hogy magamat csipkedem, mégsem tudtam, hogy most álmodom-e vagy sem...
Durva, nem?
Aztán tanultam a tudatos álmodásról is, az is nagyon érdekes, hogy alvás közben éber marad a tudat, viszont feltűnt, hogy akkor nem éreztem magam utána elég kipihentnek.
Azóta nem emlékszem az álmaimra, de nem is baj.
Amúgy szerintem igen, valóra válhatnak, azért is álmodunk bizonyos dolgokról, mert érezzük, hogy megtörténhet, így ha meg is történik, akkor az valóra vált álom, ugye. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!