Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Miért állítják be a rendőröket...

Miért állítják be a rendőröket dilletánsnak a rendőr viccekben?

Figyelt kérdés
Hogy félre ne értsétek, nincs bajom a rendőrökkel, csak ez engem így érdekel hogy ez miként alakult ki, és hogy ennek volt/van-e igazságalapja, vagy csak random találták ezt ki.

#rendőr #vicc #humor #Rendőr viccek
2021. júl. 18. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Több oka van, egyrészt a rendőrség egyenruhás testület és bár nem olyan erősen, mint a katonaságnál, de hierarchikus, parancsuralmi szervezet, így az alacsonyabb rangban lévők gyakran teljesítenek parancsot és nem kell gondolkodniuk, néha egyenesen káros, vagy tilos és ebből lehetnek humoros szituációk.

Másrészt a rendfenntartás, a szabályok betartatása nemegyszer jár bírsággal, büntetéssel és akik már megszenvedték, hogy tilosban jártak, azok bosszúból gúnyolódnak, szándékosan túloznak, vagy kifigurázzák az arra alkalmas helyzeteket, megjegyzem a legjobb rendőrvicceket pont egy rendőr ismerősömtől hallottam, de ez már más kérdés, akinek van humora, az magán, vagy a saját társain is tud röhögni.

2021. júl. 18. 14:57
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Mert ez a lényege a rendőr vicceknek
2021. júl. 18. 15:29
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Mert a rendorseg mindig egy lepessel a bunozok utan jar.
2021. júl. 18. 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:
94%

Meg volt egy olyan időszak (nem is annyira régen) amikor rengeteg rendőr a legbutább, legostobább emberek közül került ki. És hát erre valóban rászolgált nagy részük. Egyszer (még gyerek voltam) volt egy közlekedési balesetünk, a szemböl jövő áttért a mi sávunkba majd félre rántotta a kormányt így oldalt ütköztünk. Fél órán keresztül nem fogta fel szerencsétlen, hogy a másik nem bekanyarodni akart, hanem csak félre rántotta a kormányt. Hogy hova kanyarodott volna nem tudjuk, mert egy szép hosszú ház közepénél voltunk, se kapu beálló sem semmi nem volt. És akkor, amikor már azt hittük, hogy érti összefoglalta: "Tehát maga jött arról, és oda be akart hajtani és ezért befordult a másik autó elé, aki belehajtott oldalról?"

Másik eset (én hívtam ki a mentőket, rendőröket, ott kellett maradni tanuskodni, szintén közlekedési). -"Maga vezette az autót?" -"Nem én itt bicikliztem amikor bekövetkezett a baleset, és én hívtam ki magukat". -"És akkor ki vezetett?" -"Ott van most takarták le a mentők, mert meghalt" majd egy pár perc múlva kiabál át a kollégájának (miközben mutat rám): "Ott van a fiatal hölgy, ő vezette az autót"...

2021. júl. 18. 16:32
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Érdemes megjegyezni, hogy a rendőrviccek többsége a rendszerváltás előtti időkből származik, a nagy részük a mai kor emberének már szinte érthetetlen.
2021. júl. 18. 19:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Amiért a szőke nőket hülyéknek.
2021. júl. 19. 08:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert gondolj bele kik mennek rendőrnek. Nálunk is a 2es nagyon max 3as tanulók mentek rendészetre. A legokosabbak meg gimibe, esetleg szakgimibe.
2021. júl. 20. 17:42
 8/8 Wadmalac ***** válasza:
100%

Minden társadalomban vannak olyan sztereotípiák bizonyos személyekre, amik alapok lehetnek ilyen viccekhez.

Németben pl. rendőrvicc nincs, de a szőke nősek mennek és tartalmukra 70% kompatibilitást mutatnak a magyar rendőrviccekkel. :D

Régen tényleg volt egy olyan tendencia, hogy az ment rendőrnek, aki máshol nem kapott sulit-melót.

És nem volt tisztelet feléjük, ma sem nagyon pótlódott még ez.

Olyan országokban, ahol a rendőröknek van respektje, nincsenek rendőrviccek.

2021. júl. 21. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!