Lassan születik a gyerekünk. Ti melyik keresztnevet adnátok, ha a vezetéknevünk Kalányos? Mi a Marlonbrandóra és a Dzsészönsztetemet gondoljuk.
Szerintem is nagyon jó mindkettő, én magam sem tudnék dönteni. Mi lenne, ha két neve lenne a kicsinek, így felnőttként eldöntheti majd, hogy melyiket használja?
Illetve, nem gondolkodtatok el esetleg a Szandokán, Tarzan vagy Rubikkocka neveken?
Mert ezeket azért az idősebb generáció is könnyebben meg tudja jegyezni, ki tudja mondani. A dédimamának pl. Dzsezonsztetembe lehet, hogy kicsit beletörne a nyelve, de a Tarzan vagy a Szandokán egyszerűbb, de mégis különleges, s az idősebb családtagokban is kellemes emlékeket idézne fel.
A Rubikkocka TALÁN MÉG nem anyakönyvezhető, de ha kérvényeznétek az Akadémiától, további boldog szülők előtt nyitnátok utat a névválasztás szabadságában, bőségében. Hivatkozzatok arra, hogy része a magyarság ősi identitástudatának, utal népünk kreativitására, a világhódító technológiára, és egyébként is hungarikum. Szerintem pikk-pakk engedélyezni fogják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!