KI az épületkarbantartó? Hogyan lehet egy épületet karban tartani? Akkor nagyon erős embernek kell, hogy legyen, hogy egy egész épületet karban tudjon tartani?
Figyelt kérdés
2008. nov. 30. 17:58
1/9 anonim válasza:
Igaz humor kategória, de azért válaszolok rá :)
Karban tartó és a karbantartó nem egy és ugyanaz...
Amennyiben tanultad ékes anyanyelvünket, akkor tudhatnád, hogy amennyiben a szó egyben van írva és van viszonyt jelölő toldaléka, akkor bizony ott többletjelentésű az összetett szó a nem egybeírt kifejezéshez képest.
Karban tartó = az aki a karjában tart valamit/valakit.
Karbantartó = az a személy, aki szervizeli a dolgokat.
2/9 anonim válasza:
Szerintem Toldi Miklós vagy Kinizsi Pál versenghetnének a posztért... Csak az a baj, hogy az egyik meghalt, a másik sose létezett...
3/9 anonim válasza:
Volt valami ilyen mátyás királyos történet, hogy előbb a tetőt csinálták meg s amíg pár markos legény tartotta, alá építették a házat.
5/9 anonim válasza:
És nem markos legények tartották, hanem a disznó malacai!
6/9 anonim válasza:
Mátyás királyos is volt, és még befelé fordított kancsókat is csináltak! Én is láttam!
7/9 anonim válasza:
Atlaszhoz képest ezek kismiskák! A Földgolyót tartani, na az már valami! Igazi karban-tartás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!