Szerintetek van olyan szó, hogy 'fingadozni'? Helyes így mondani? Mert en ezt mondom, ha valaki sokat pukizik egymás után, de egy ismerősöm szerint nincs ilyen szó, és ezen vitázunk. 😂
Figyelt kérdés
2020. nov. 30. 01:06
1/9 A kérdező kommentje:
Ja és olyan kifejezés van, hogy felesni? Ha igen, ti mikor használjátok?
2020. nov. 30. 01:09
2/9 anonim válasza:
Ingadozni az időjárás szokott. Felesni meg a küszöbben lehet...más kifejezés nincs...
3/9 anonim válasza:
Jó gázos téma :D
A fingadozni szót néha én is használom, felesni meg a lépcsőn sikerült már :D
Vagy esetleg itt egy Feles ni! :D
4/9 anonim válasza:
Mindkettőt használom. Mi barátnőmmel beszéltük meg, hogy létezik a felesni a lépcsőn dolog. Mikor nem hittek nekünk és utána valamikor megbotlottak felfele a lépcsőfokon csak mondtuk, hogy létezik és már látja is mit értünk ez alatt :D
A fingadozni meg hát ahogy jön, úgy mondjuk családon belül a másiknak :D (pl fingorászik)
6/9 anonim válasza:
Én szoktam néha ezt a szót használni 😀
7/9 Laylah válasza:
Nálunk fingorászás van időnként, fingadozásról még nem hallottunk. :)
8/9 anonim válasza:
Fingadozás szó van. "Felesni" szót életemben nem hallottam még, nem is használtam.
9/9 Laylah válasza:
Felesni = felbukni, megbotlani és elesni valamiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!