Jézus valójában egy kenyér volt ?
Imént néztem meg JustVidman új videóját ( [link] és a kommentek között valaki felvetette azt az elképzelést ,hogy Jézus valójában egy kenyér volt mivel “fához tűzték” akárcsak a videóban látott emberek a kenyérszeleteket. Ezt azzal is bizonyították (mármint kommentben azt válaszolta valaki) ,hogy Jézus az utolsó vacsorán azt mondta ,hogy “egyétek a kenyeret, mert ez az én testem” ezzel már akkor is beismerte ,hogy ő egy kenyér.
Függetlenül a Bibliától, Egyháztól meg a hagyományainktól: ti mit gondoltok erről ?
Jó, de akkoriban még nem volt tűzőgép, ez némileg megnehezíti a dogokat.
Ő nem a pásztor volt s a többiek a birkák ?
Na, csak átrakták a humorba .... Pedig azok a reddit felhasználók igenis komolyan gondolják ezt a kenyér tűzés dolgot ,gondolom. Azzal ,hogy átrakták ezt a kérdést a humor kategóriába (hiába elég nevetséges első olvasásra) azzal szemenköpték a jogaikat és elveiket azoknak az embereknek! Pedig szabad országokban élünk. És ezt cseppet sem azért mondom mert ma már divat minden nyűgünk ellen azzal dobálózni ,hogy “de hát a jogaink meg a szólásszabadságunk”.
Nyugodtan visszarakhatnák a valláskritikába, teljesen jogos s amúgy is, lehet kapni ott ennél rosszabb kérdést is.
Amúgy #4, a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást. Egy kenyérből is lehet jó lelki pásztor, ahogy láthattuk a videóban egy majdnem-kenyér nőből is lehet komoly kutató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!