A Barátok közt főcímdala jó lenne magyar himnusznak?
A jövőbe tekint pozitív szemmel és elfelejti a múltbéli sérelmeket. (Új élet vár, felejts el mindent! Mindent ami fáj! Jövőd fényesebb, jól tudod.)
Aztán az utolsó mondatban csak három szót kéne átírni. (Régóta rájöttél, boldog élet rád, szép Magyarország vár.)
Ne értsetek félre, nem vagyok se hungarista, se fideszes, de nem tartom túl sokra azokat, akik a himnuszunkban a negatívumot látják meg. Szerintem van egyfajta jó feelingje :). Egy himnuszban megférnek a negatívumok is, nem beszélve arról, hogy vészterhes időkben íródott a mű. Én inkább a víg esztendő gondolatát emelném ki belőle. Elég nehéz sorsa volt az országnak, szerintem nem is lenne hiteles valami nagyon vidám himnusz.
Erkel és Vörösmarty is mind haladó gondolkodásúak voltak, akik a mai világban is a felvilágosult haladó gondolkodást képviselnék, ezért tisztelem a művüket.
"Ez pedig a jobbágyok elnyomása, egyenlőtlen teherviselés stb."
Tehát az volt a baj, hogy Kölcsey idejében nem magyar királyok, hanem Habsburg királyok nyomták el a népet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!