Honnan szerezzek estére hámot, ha ki akarok belőlle rúgni?
Kedves sorstárs nagyon régi dilemmámnak a sebeit, mondhatnám hámsejtjeit tépted fel ezzel a kérdéssel.
Mert hogy nem akarok se hímezni (lassulok), se hámozni (ritkán főzök), így kimondom!
Én amikor hámoztam, mások meg "gémeztek". Akkor úgy éreztem hogy be kell rúgni, de a hámozásból nem tudtam berúgni, így az életemből a hámozást kellett kirúgni. Hát így rugtam ki én a hámozásból, rövidebben hámból.
Nem akarom fémezni magam, de sokkal jobban jártam, hogy nem a lovam hámjából rugtam ki magam, egyszerűbb volt berúgni.
Már-ki
Az okos ember ennek úgy néz utána, hogy vesz egy lovat, vagy egy szamarat, mert attól tanulhat a legtöbbet, mert tanulj tinó, ökör lesz belőled.
Na már most a rendes szamarak csak ritkán rendetlenkednek, ezért ajánlatos őket pálinkával kicsit megbiztatni, ha a hámból való kirúgást akarjuk tanulmányozni, mert az egy cseppet sem könnyű mutatvány még négy láb esetén sem, pláne ha csak két lábad van, mert ugye ha jól gúzsba vagy kötve azzal a bazi nehéz hámmal és még rugdalódzol is, akkor könnyen pofára eshetsz, ami ilyen berúgások esetén kézenfekvő megoldás, ezért is másznak a részegek négykézláb, vagy fekszenek kézen, főleg mivel nem volt módjuk a szamaraktól tanulni a csacsiknak.
A hám egy álló ist falán fellelhető és magadra kell aggatnod, majd szorgos pálinkavedeléssel kell magad abból való kirúgásra megérett állapotba hergelned magad és aztán a biztonság kedvéért, amely a balesetvédelmi szabályokban benne is van a hámból való kirúgás módozatának végrehajtását szabályozva, különös tekintettel a saját és mások testi épségének a védelmére, szóval ha már kellően benyakaltál és kényelmesen elhelyezkedtél négykézláb a földön, vagy a padlón, akkor óvatosan megkezdheted az első kirúgásokat, amit később, ha már nagy gyakorlatot szereztél a kérdéses művelet végrehajtásában, akkor már bátrabban és határozottabban is megtehetsz.
Okádni közben nem tilos, de nem kimondottan esztétikus, mint az Csanda Csaba nagy költőnk verséből is kitűnik, amely éppen a témába vág:
Újévkor berúgtam
a hámból kirúgtam.
Négykézlábon másztam
egész éjjel fáztam
Lehánytam a kezem
elittam az eszem
nem emlékszem másra
asszony kajabálásra.
Sodrófával agyabugyált
elküldtem a retyerutyát
hozzon nekem még bort
mert benyeltem sok port
Na természetesen amíg a hámból való kirúgás műveletének a földön mászás állapotában az eléggé megszokott körülmény, így azt szintén tekintetbe kell venni, már feltéve, hogy valaki ilyen esetben erre még képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!