Összegyúrtam lisztet vízzel, aztán beleraktam egy fél literes flakonba még több vízbe, pár napot vártam, most meg sistereg és iszonyú büdös. Ez miért van?
#2 [link]
Vadkovásznak hívják.
Fogsz egy kis lisztet és vizet. Összekevered. Békén hagyod 24-72 órán keresztül. A massza a levegőben található mikroorganizmusok hatására erjedésnek indul. Ahogy megjelennek a tetején az első, erre utaló buborékok, el is kezdheted etetni. Az etetés nem túl bonyolult, ám annál ragacsosabb feladat. Kidobod a nyúlós massza egy részét, majd friss liszttel és vízzel pótlod, 1:1:1 arányban. Fontos azonban, hogy amikor megeteted az anyakovászt, tényleg legalább annyi friss cuccot tegyél bele, mint amennyi az eredeti anyakovász súlya, több is lehet, a kevesebbtől azonban éhen hal.
Gint, meg fasírt fűszerkeveréket... Te most hülyéskedsz, ugye?
Mondd, hogy igen.
Nem hülyéskedek. A liszt azért lényeg mert anno 15ben egyszer összegyúrtam vízzel és megettem, utána egy hétig lázas voltam meg hányingerem volt, el is neveztem izének
Izékoktél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!