Visszakövetelhetem a pénzem egy részét?
Rock koncertre mentem. Elkezdtek zenélni, énekelni. Egy ideig rendben is ment, majd egyszer azt monja az énekes, hogy "lássam a kezeket" , erre előttem mindenki feltette a kezét, én meg emiatt nem láttam a zenekart. Én az egész jegyet kifizettem, mégsem láttam egy részét a koncertnek. Ez már önmagában is felháborító.
Aztán meg ment a nóta és az énekes abbahagyta az éneklést és a mikrofont a közönség felé nyújtotta. Erre a közönség énekelte tovább a nótát.
Na ekkor kicsapta nálam a biztosítékot.
Azért fizettem, hogy az énekes folyamatosan énekeljen.
Ha azt számítom, hogy nem énekelt, ehelyett nekem kellett énekelnem, akkor én is kérek pénzt a zenekartól , mert én sem énekelek ingyen.
Mit gondoltok , pereljem be őket ?
Dr. Bagoly Berta bíró válasza:
Kedves Kérdező!
A kitakarásért, ami miatt nem láttad a zenekar egy részét, a vétkest kell beperelni, aki előtted állt, erről a zenekar nem tehet, bár ebben az esetben téged is perelhetnek, ha valaki mögötted valamilyen csekély dolgot miattad nem látott, hiszen nem azért fizetett, hogy te majd elé állj.
A közönségnek az éneklésért jár az időarányos gázsi, de neked nem, ha nem énekeltél, csak sajnos fizetniük is kell a zenekar felé a fellépési lehetőségért, amit biztosított a zenekar a közönség egy részének és az per tárgyát képezheti, hogy melyik ér többet, ám téged a plusz eseményért szintén perelhetnek, hiszen magad ismerted be, hogy a közönség attrakciójáért nem fizettél, hanem csak élvezted, ám a zenekar felé is tartozásod keletkezett, mert ők neked is biztosították a lehetőséget, hogy ordibálj egyet kedvedre, most az, hogy nem éltél ezzel a plusz szolgáltatással, az a Polgári Törvénykönyv idevonatkozó 134 § harminckettedik bekezdésének b pontja alapján nem semmisíti meg az alperesi igényt, ha azt bejelentik.
Ugyanígy nem várható el senkitől, hogy másodszor is kutyavásárt rendezzen Budán, még akkor sem, ha az elsőre is a felek kölcsönös megelégedésével zárult, még akkor is, ha eben gubát cseréltek, így a bírói joggyakorlat alapján igényedet elutasítom, viszont a Nyolcszáztizenháromezer-négyszázhuszonkilenc Ft költségű jogsegély megfizetésére felszólítalak!
Tíz napon túl annak kamatai is életbe lépnek, továbbá az esetleges behajtási díjra is figyelmeztetlek.
Mélyen tisztelt jogi képviselőnk !
Úgy gondolom a tisztelet díj némileg eltúlzott, de akkor is kifizetem.
Ha a zenekar megtudja, hogy ekkora összegeket ki tudok csengetni jogi tanácsért, akkor eszükbe sem jut vitatni anyagi igényemet a részlegesen elmaradt koncert élményemért. Feltételezem, hogy peren kívüli egyezségre fognak törekedni. Gondolok itt olyanra, hogy kizárólag részemre újra megrendezik a koncertet, ellenben amire gondolni sem merek, hogy izmos legényeket fogadnak és ők húzzák el a nótámat.
Pedig a nóta elhúzás az nagyon kézenfekvő egyes esetekben.
A zenekar a számodra külön mentességet ajánl fel a koncerteken való közönségi kornyikálás kapcsán, de engedélyezi a dudorászást, a füttyögetést, a táncra perdülést és külön kegyként a csajokat is megcsöcsörészheted, ha az említett nőszemély hagyja, amit abból lehet megtudni, hogy kupán vág e, vagy sem, amikor markolászod.
A következő koncertjükre számodra ingyen jegyet biztosítanak, ami a VIP személyek számára, a rajongótábor legfanatikusabb tagjainak és a különösen idióta személyeknek kijár, hiszen a zenekar nem szamarakból áll, hogy szenvedjen, hanem okosokból, hogy engedjen, ha úgy elkerülheti a pereskedést és nem is kívánnak mást cserébe, csak azt, hogy lehetőleg illedelmesen ordítozz és részegebb se legyél a kelleténél, továbbá a megengedett és szocializált őrjöngést se vidd túlzásba, mert a mi kultúránk tiszteli a bolondokat.
De csak egy fél. Ezért: félnótások
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!