Miért dobja ki amúgy ez az oldal a 14 éveseket?
Szerintem már vannak olyan korban ők is, hogy a szerelem, párkapcsolat, meg egyéb ilyen témákhoz is nyugodtan írhatnának!
Nem értem miért pont 16 a korhatár...
Pl az egyik barátnőmnek folyton megszüntették a regisztrációját, mert csak 14 éves... :( :/
Nektek mi a véleményetek erről?
EU-s rendelet tiltja, semmilyen EU-ban működő oldalra nem regisztrálhat 16 éven aluli a szülő/gondviselő írásbeli hozzájárulása nélkül. Az indoka egyszerű: cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes személy nem képes önálló és érvényes jognyilatkozatot tenni a személyes adatai kezelésével kapcsolatban.
Mivel nem életképes az a rendszer hogy akkor előre minden szülő minden regisztrációhoz hozzájárulásokat gyártson és küldözgessen, egyszerűbb eleve tiltani a 16 éven aluliakat.
És ez annyira komoly, hogy pár éve 800 ezerre már megbüntettek egy másik oldalt, ami ezt megengedte. Akit érdekel, itt az ügy:
Értem...
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!