Kitaláltam pár dolgot, ami hasznos lenne az oldalra, mert a jelenlegi állapotában kb 90-es évek közepe szintet hozza. Kíváncsi vagyok a véleményetekre?
Egyértelmű, hogy az oldal kinőtte magát. Jelenlegi állapotában, egy alap programozói tudással is elkészíthető oldalt látunk (értelemszerűen az adatbázis kezelésébe nem látunk bele, de nem hiszem, hogy túl bonyolult lenne). Az alábbi dolgok jutottak eszembe, melyek segítenének használhatóbbá tenni. Persze ez a kérdés most nem fogja megváltani az oldal készítőinek akaratát, csupán látni akarom, más is így gondolja-e?
-Új design. Jelenleg nincs, kicsit a mai igényekhez kellene igazítani
-Egy lenyíló, szétcsúszó moomenü, vagy valami javascript alapú, mely átméreteződik kattintás után, átláthatóbbá tenné a témák kezelését, megnyitható lenne akár pl elektronika témából a tudomány anélkül, hogy vissza keljen lépkedni. Van oldalt hely elég, és alkategória sincs sok, nem lesz méteres a menü, ha egy részt "kinyitunk"
-Valamilyen szinten megoldani a hozzászólások sorszámozását, és az egyes üzenetekre a válaszolást. Pl: "a kérdező válasza a 2. véleményre" és nem lenne keveredés, nem kellene az időpontokra hivatkozni. Az sem rossz, ha csak a kérdezőnek van joga a válaszra, hogy ne csináljanak fórumtémát egy-egy kérdésből.
-RSS követés, mind a témákhoz mind kérdésekhez.
-privát üzenet küldésének lehetősége
-értelemszerű, hogy nem kell nagyon variálni a szövegeket, de legalább félkövér, dőlt, aláhúzott, és 3-4 smile elférne a texboxokhoz.
-textbox méretét növelni, mert aki hosszú kérdést ír kénytelen word-ben írni, itt átláthatatlan.
-kérdések szűrésének átgondolása. "Válasz nélküli kérdések", tehát 0 válaszos, mert a kedves kérdezők ritkán jelölik be, hogy hasznos volt-e számukra valamely válasz, így gyakorlatilag újra mind kidobja, ha a hasznos válasz nélküli opciót választjuk.
-email figyelmeztetés, ha a kérdező nem tért vissza kérdéséhez, hogy legalább megköszönje a válaszokat, ha már más fáradozik, és kifejti számára a választ.
-én is szeretem a fuckyeah gyakorikérdéseket, de az idióta dolgokat és felhasználókat pihenővel kellene büntetni, tehát megoldandó lenne még az 1-10 napos és temperális ban (nem tudom erre van-e most lehetősége a moderátoroknak)
így hirtelen ennyi, várom a véleményeket, és ti mit változtatnátok még.
utolsónak: nem IP cím alapján kell bannolni, hanem felhasználó alapján. Igaz, hogy akkor újraregisztrálnak, szóval a ban az sztem teljesen felesleges.
azelőttinek: a neten a kérdező által felsoroltakból minden megtalálható, úgyhogy meg lehet csinálni.. aki egy ilyen oldalt összerak (net nékül) az kb. egy olyan kezdő-haladó között van.
Az én hozzáfűznivalóim:
- 1 design úgyse felel meg mindenkinek, szal lehet olyat, hogy választhatót.
- A JavaScriptes menü tényleg egy nagyon hasznos lehetőség lenne..
- privát üzenetet már küldhetsz.. (nem tom h 2010 v 2009-be tetted e fel a kérdést.)
- email figyelmeztetés felesleges.. zaklatás vagy kitörli vagy alapból spambe megy.
- keresés továbbfejlesztése. valahogy ez nem nagyon műxik :P tartalomban/hsz-ban/címben külön lehetne..
- a textboxoshoz: Google Chromemal lehet méretezni a textboxot, de gondolni kell más böngészőkre is.. lehetne irni egy javascriptet, ami a szöveg hosszának megfelelően nő. mint a Google fordtónál.
hát kb. ennyi... még annyit, hogy évszám is lehetne a hsz-eknél. pl: "YY-MM-DD hh:mm"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!