Ha felteszek egy kérdést miért hordanak le engem minden rossznak?
Tök mindegy általában miről szól a kérdés annak a típusú válaszadónak, aki csak a saját frusztrációit vezeti itt le. Szerintem a kérdező arra a gyakran előforduló esetre gondol, amikor ilyen válaszok érkeznek pl.:
- Mi a kedvenc kakaóporod?
Válasz: Micsoda egy degenerált retardált marha vagy te, hogy azt se tudod magad eldönteni, mit szeretsz!
- Megvan még Mucsaröcsögén az a kis szerszámbolt, ami az XY park sarkán volt 20 éve?
Válasz: Leszáradt a lábad, hogy nem tudod megnézni magad ahelyett, hogy itt kérdezősködsz?
stb.
A legjobb, amit tehetsz ilyenkor, hogy nyomsz egy piros kezecskét és utána bejelented a behajtanitilos táblácskával, hogy...
- Ez a válasz trágár vagy
- Ez a válasz provokatív, a válaszadó csak veszekedni akar vagy
- Ez a válaszadó értelmetlen dolgokat ír vagy
- Ez a válasz más szempontból problémás
Nem véletlenül vannak ilyen kategóriák, az adminok is felfigyeltek már az ilyen frusztrált válaszadók jelenlétére és így kérik a segítségünket a szűrésükben, szóval csak bátran jelentgessétek az ilyeneket, így emelkedhet az oldal színvonala.
Tisztelt 13-as válasz írója!
Erős példákat írtál, de ezekre, mint írtad, szerinted gondolt a kérdező.
Kétséges, mert saját egy kérdéséről kérdezett, amit több mint 3 nap óta nem mutatott meg. Pedig, a konkrét válasz lehetőségéhez erre szükség van. És nem csak megfeledkezett róla, mert több kérés ellenére sem mutatta meg.
Engedd meg, hogy én is írjak "szerintemséget". Szerintem, egyáltalán nem voltak ilyen erős válaszok, vagy a kérdés nem volt ilyen egyszerűen természetes; azaz nem tudja alátámasztani a kérdése megalapozottságát. Találgatás ezt nem helyettesíti.
#13 vagyok.
Tudom, hogy vannak, akik mindenben megtalálják a rosszat... Sőt olyanok is szép számmal akadnak, akik nem hisznek el semmit, amit még nem láttak. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha jót is feltételezhetek, akkor minek feltételezzek valami negatívat vagy minek kételkedjek valamiben csak azért, mert még személyesen nem tapasztaltam meg?
Ezen az oldalon teljesen ártalmatlan kérdéseknél néha nagyon otromba hozzászólások vannak, de én ilyet a fenti okokból (adminok már törölték), nem tudok prezentálni.
Olyan is van, hogy a kérdező "elhagyja" a kérdését, nem reagál a válaszokra. Ezt én sem értem, de a saját példámból tudom, hogy akármilyen hihetetlen, lehetséges az, hogy az ember net nélkül él hetekig, sőt olyan élethelyzetek is előállhatnak, hogy többé felé se nézel ennek az oldalnak.
A kérdező azt írja, hogy egy ételről kérdezte emberek véleményét.
Számos olyan kérdést láttam már, amikor ugyanígy véleményt kérdeztek, tanácsot kértek... ezek teljesen ártatlan kérdések, tudományosan a "nyílt" kérdések kategóriájába tartoznak. Mégis, sok hozzászólás nekiesett a kérdezőnek, hogy milyen tájékozatlan, buta, hogy ilyet kérdez - értitek, egy kérdezős oldalon...
Például láttam olyat, hogy valaki azt kérte, hogy ajánljanak neki valami turista célpontot itt meg itt. Erre az egyik válaszadó konkrétan hiteltelennek minősítette a kérdést és a kérdezőt. WTF?!
Az ilyeneknek semmi értelme. A kérdésre válaszolni kéne itt, nem pedig a kérdést, a kérdező személyét kritizálni mindenféle sötét gondolatok alapján, vagy rosszul tudom? Ráadásul ha valaki esetleg magától nem tudná, hogyan kell hasznos választ írni, van egy szamárvezető a válaszmező alatt, pl. a kérdésre válaszolj, ne sértegess, legyél szalonképes stb.
Még a #13, 16-hoz:
Ami még ehhez a kérdéshez kapcsolódik, az az a szintén gyakori jelenség, amikor megpróbálják kitalálni, miért kérdezi az illető a dolgot és a saját fikcióikra válaszolnak, nem a kérdésre. Pl. "Mi a véleményetek erről a táplálékkiegészítőről?" Válasz: "Miért akarsz ilyet szedni? Táplálkozz inkább rendesen!"
Értitek, az illető nem életvezetési tanácsokat kért, hanem véleményeket...
Vagy: "Mi a tapasztalatotok a villanyborotvával?" Válasz: "Őrültség, én maradok a pengénél!"
Itt a kérdező tapasztalatot kér, nem véleményt, miközben nyilvánvaló, hogy aki csak távolról ítélkezik "a pengénél maradva" - nem számolhat be tapasztalatról. De akkor miért nem lép tovább, miért ír be mégis "választ"?
Tehát ilyen is számtalanszor előfordul, mintha egyes válaszadóknak komoly szövegértési nehézségeik lennének: teljesen másra válaszolnak.
Az ajándékozási rovatban gyakran kérdezik, mit adnál ennyi éves ilyen nemű személynek, és sok válasz abból áll, hogy milyen gáz, hogy ennyire nem ismered a személyt. Amikor fogalma sincs a válaszadónak, hogy az illető milyen kapcsolatban áll a kérdezettel.
Egyébként nagyon hasonló kategória, hogy valaki mások tapasztalatát kérdezi, s az erre érkező tapasztalatleírásokat LEPONTOZZÁK.
- szubjektív tapasztalatot várt az illető
- a hozzászólók veszik a fáradságot és leírják őszintén a tapasztalataikat
- ezzel maradéktalanul eleget tettek a kérdező elvárásainak
Tapasztalatba bármi belefér és általában nem is az illetőtől függ, hogy milyen tapasztalatai lesznek egy termékkel, szolgáltatással, hanem magától a terméktől/szolgáltatástól.
Más kérdés, amikor pl. valamit kategorikusan elítél a hozzászóló, pl. "nekem nem jött be, tehát vacak". Oké, itt érthető a lepontozás, de egy olyan hozzászólás lepontozása full értelmetlen, ahol a kérdésre válaszolva csak leírják, hogy nekem így vagy úgy működött/nem működött a dolog. Egyenesen megkérdőjelezik az illető SAJÁT tapasztalatát. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!