Miért vannak válaszonként máshogy írva a %-aim?
Válaszolok egy kérdésre és kiírja, hogy:,,Ez a válaszoló 85%-ban 86%-ban adok hasznos válaszokat.
Más kérdéseknél, ahol kommentben megy a vita, írják, hogy pl.: 53%-os ez rohadtul nem így van! közben meg csak 49 meg 64%-os válaszolók vannak, szóval nekem úgy tűnik másnál átírja a hasznosságot, nálam miért nem?
Nem kevered a válaszhasznosságot a felhasználó hasznosságával? Az első számot a többi értékelésből generálja az oldal ami folyamatosan változhat aszerint hogy hányan és hogyan értékelik. Többször és több irányba is hullámozhat mire eléri a végleges értéket.
A másik lehetőség hogy frissen regisztrált a profilod és olyan kevés és vegyesen értékelt válaszaid vannak hogy még nagy mértékben változik a profilértékelés amikor újraszámlálásra kerül.
Az az alapvető oka, hogy csak adott tevékenységek esetén frissülnek az adatok; akár a válasz értékelése (A válasz X%-ban hasznosnak tűnik.), akár a válaszoló százaléka (A válaszíró Y%-ban hasznos válaszokat ad.)
Ezért olvashatók olyan kérdések, hogy „Miért nem látszik az értékelésem?”, és ilyen is, mint a tiéd.
Friss regisztráltakat kivéve, válasz írásakor mindig megjelenik, hogy „A válaszíró Y%-ban hasznos válaszokat ad.” Mindig az aktuális érték. (A főoldali Toplistában ki-ki megnézheti, hogy az övé mennyi.)
Akinek még kevés értékelt válasza van, ez az értéke gyakran változhat. Így egyik válasza írásakor az akkor érvényes érték, másik válasza írásakor az akkor érvényes, esetleg más érték jelenik meg. Ha az adott kérdésnél nem történik olyan cselekmény, ami miatt frissülnének az adatok, akkor ilyen-olyan különböző marad.
Például, ha valakinek az össz-válaszadási %-a 80%, és ez 10 válaszának értékeléséből jött össze, akkor egyetlen 0%-ra értékelt válasza miatt 7,27%-kal csökken, vagy egyetlen 100%-ra értékelt válasza miatt 1,82%-kal nő az össz-százaléka.
De, ha szintén 80%-os össz-százalék 900 értékelt válaszból jött össze, akkor egyetlen 0%-ra értékelt válasza miatt csak 0,09%-kal csökken, vagy egyetlen 100%-ra értékelt válasza miatt csak 0,02%-kal nő az össz-százaléka.
Így aztán idővel beáll egy érték, ami hosszú időn át marad, akár éveken át is. És akkor nem venni észre, hogy nem frissült az érték egy-egy esetben, mert minden válasznál ugyanaz jelenik meg.
Kérdések, saját tapasztalat alapján már évek óta figyeltem, találgattam mi lehet az oka, hogy van, hogy egy értékelés megváltoztatja a válasz értékelését, míg máskor nem.
Ilyen kérdésekre olyan válasz érkezett, hogy lehet, hogy eltiltottak az értékeléstől, lehet, hogy a böngésződben van valami úgy beállítva, hogy nem tudsz értékelni; de ezek nem voltak konkrétumok és nem is magyarázták miért van, hogy hol érvényre jut az értékelés, hol nem.
Aztán ennél a kérdésnél a harmadik válasz felvetése (és próbájának megfigyelése, ugyanis akkor még a kérdező megjeleníttette a nevét, tehát ki lehetett keresni válaszait), adtak egy megoldást:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__7908379..
Felhasználóként korlátozottak a lehetőségeim, de sokat figyeltem, különösen az ilyen témájú kérdésekben levő közléseket, és a tevékenységem során a jelenségeket.
Összegyűjtöttem további olyan tevékenységeket, amelyek előidéznek adatfrissítéseket. Lehet, hogy több is van. Ezeket ennek a kérdésnek az első válaszában írtam meg:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__8194439..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!