Ha valaszokat kapok egy kerdesemre azt kotelezo megkoszonni? Ti megszoktatok koszonni a valaszokat?
Nem kötelező. De lehet illendő, ha valaki mondjuk ténylegesen segített, írt egy regényt, beleadta a tudását és valószínűleg jól esik neki a tudat hogy a kérdezőhöz elért amit ő mondott, és esetleg segített is neki.
Ha nem válaszol a kérdező, így jártál, el kell fogadni (úgysem tudsz mit csinálni). Viszont ezt számonkérni és ezen panaszkodni megint nem illik, mert elvileg ingyen és önzetlenül segítesz másoknak, nem azért hogy körbefényezzék a tudásodat és ódákat zengjenek mert válaszoltál egy kérdésre.
Ezek csak gesztusok. Valaki segítséget kér, te segítesz. Ő segítséget kap és ezt valahogy formálisan megköszöni - legalábbis az illem így működne.
Nem kötelező, de a kultúremberek megköszönik.
Igen, én is megköszönöm, ha hasznos.
Én nem várom el, de ha semmi visszajelzést sem látok, azt feltételezem, nem jutott el a kérdezőhöz, nem tudta hasznosítani. Vagy nem is érdekli igazán.
Az egy szóval is megválaszolható kérdésnél ez nem érdekel.
Pl. most valaki kérdezte, hol találja a Sparban a gyufát. Írtam neki, de tojok rá.
De ha komolyabbnak látszó dologról van szó, netalán valami veszélyes helyzetről, s dolgoztam is a kérdéssel, akkor jó ha van valami reakció.
Nem hálálkodás. Csak annyit látok, hogy O.K., bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!