Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » A válaszolók nagyrésze miért...

A válaszolók nagyrésze miért nem a kérdésekre válaszol?

Figyelt kérdés
A válaszok 80%-a vagy kötekedés, vagy kioktatás, vagy valami egyéb dolog, aminek nincs köze a kérdéshez. Az ilyen emberek minek írnak? Megnyilvánulási kényszerük van?
2016. febr. 12. 11:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van, de most én is kötekedem? Kétnaponta megkérdezi ugyanezt valaki. Változni fog valami?
2016. febr. 12. 11:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez az igazi csapda. Ugyanis itt erre nem fogsz tudni jó választ kapni, ott kellene megkérdezni az illetőt. Akkor viszont te is kötözködsz, és nem a kérdésre válaszolsz. De annyi előnye lenne, hogy akkor rögtön tudnád a választ a kérdésedre. :)

De komolyan, a lényeg az, hogy a gyk nem pont úgy működik, mint egy kérdés-válasz oldal, hanem inkább mint egy fórum. A kérdések a topikok, a válaszok a kommentek. Nem biztos, hogy direkt vált ilyenné, de ilyen lett. Nem csak közvetlen válaszokat lehet adni, hanem meg is lehet vitatni. Az, hogy a vita módja mennyire civilizált, az már csak rajtunk múlik. (Meg a modikon persze.)

2016. febr. 13. 11:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez szerintem a magyarság jellemzője. Az utcán is ezt hallom. Mindenki okoskodik, meg mellébeszél.
2016. febr. 13. 13:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem amúgy az a baj, hogy sokan személyesen nem is mernék vállalni az okosságaikat. Csak itt okosak, mert annonim oldal..(nem azt mondom, hogy akkor teljes névvel kelljen regisztrálni mert az a lényeg, hogy azt is kiírhatod név nélkül ami számodra kínos, vagy zavarbaejtő, de egyesek úgy használják ki, hogy mindenbe beleokoskodnak, meg név nélkül fikázzák a másikat) Ezt értsd úgy, hogy:

Szoktam válaszolgatni elektronikus eszközök kategóriában. Ven egy kérdés (mondjuk egy mindennapos kérdés) "Milyen telefont vegyek?" Nem tellik el hét, hogy valaki ne írná ki ugyanezt, de ez nem is lényeg. Mondjuk én is adok rá egy valaszt, ajánlok vagy 5 félét, meg azon kívül érkezik rá még 2-3 normális válasz. Utána jönnek az álmások, hogy csak az iphone mert a többi xar, utána jön a többi hülye, mert "az ájfón mekkora kalap...", abból már megint csak vita van... És ezeknek az embereknek akik úgy kezdenek, hogy mert a másik mekkora hülye, általában sok jártasságuk nincs a témában. Bele vannak buzulva valamibe, és akármekkora hülyeséget beszél, csak mondja. Biztos mert jól esik neki, hogy a nap végére valakit túlokoskodhat...

Az állat kategóriáról meg inkább ne is beszéljünk...jár néhány okos, akik mindenbe beleokoskodnak, és mindenki állatkínzó meg szar gazdi csak ők nem.

Neten keresztül nagyon könnyű okosnak lenni...

Ahogy írták is előttem, meg lehet vitatni a dolgokat. De mondjuk lehet kultúráltan kellene. + ha bebizonyították, hogy az adott embernek nincs igaza, akkor belátni, hogy ez van, és kész. De ehelyett egyesek elkezdik szídni a másikat.

A másik amit imádok, mikor a kérdezőt hülyézik le (mármint ha nem indokolt a dolog). Könyörgöm...az oldal arra való, hogy kérdezz. Ha valakinek nincs kedve válaszolni akkor tovább is görgethet egyszerűen...

De hát ez van... Biztos így egyszer egy nap okosnak érezhetik magukat.

2016. febr. 14. 10:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Nekem ez a tömény elfolytott agresszió az ilyesztő, ami a legtöbb emberből árad. Szerintem itt sokan embert is ölnének egy véleménykülönbség miatt, ha nem büntetné a törvény.
2016. febr. 14. 15:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Mert lehet, hogy végigolvasta a hozzászólásokat és a kérdező hozzáfűzését is.

Mint most aztpl. hogy ez a magyarok tulajdonsága, vagy hogy volt írva.

És arra nyilvánvalóan adódik a válasz -a kérdező hozzáfűzése során- , hogy ugyan már, a magyarok még inkább válaszolnak egyenesen úgy általában, meg itt is, mint másféle nemzetek. Keleti népekből szinte lehetetlen egyenes választ kicsiholni, az angolfélék elhümmögik, amíg ki nem derül, hogy kb. mit várnak tőlük.

2016. márc. 8. 05:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!