Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Eredményesebb lenne, ha a...

Eredményesebb lenne, ha a kérdést feltevő értékelhetné csak a válaszokat. Ez megoldható?

Figyelt kérdés

Megdöbbenve tapasztalom, hogy jópár kérdésre adott válaszomnál egyszerűen csak "le van minősítve", egyedüli - és jó - válasz volt, mégis van mellette nem egy negatív értékelés. Persze semmi magyarázat, hogy "miért nem jó" a válasz, a szerintük "jó" válaszról már nem is beszélve.

Véleményem szerint igencsak jó ötlet lenne, ha a kérdésekre adott válaszokat a KÉRDEZŐ értékelhetné. A mezei pórnép nem. Persze tudom, hogy ez nem egy egyszerű feladat a jelenlegi megoldás alapján. De így sem a toplista nem igazán "hiteles", sem pedig az adott válaszokból nem derül ki, hogy hasznos volt-e a kérdezőnek.

Toplistán tök jól "előre lehet lépni", ha nekiállok és egy órán át csak kérdéseket értékelek.

De itt az oldal lényege az, hogy a kérdező választ kapjon a kérdésére. Így szerintem az lenne a megoldás az értékelésnél, ha Ő értékelhetné. Ezzel ugye megszűnne a "potyapont" gyűjtés.

És így mivel "hitelesebb" az egész, akár "akciókat" is lehetne szervezni a megszerzett pontokból.

Ez persze csak egy ötlet, én nem a "százalékomért" adok választ. Csak marha zavaró, hogy megtévesztenek embereket azzal, hogy a jó válaszra negatív értékeléseket adnak. Ráadásul ezek nem is "milyen időnk van" kérdések, hanem jogi, gazdasági döntéseket készítenek elő a kérdezők vele, és ez igencsak megtévesztheti őket is.

2008. szept. 7. 15:52
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

A kérdés feltevője nyilván azért írja ki a kérdést, mert nem ismeri a választ rá. A legtöbb esetben dönteni sem tudna arról, hogy a kérdésre érkezett válaszok hasznosak vagy nem (jók vagy nem)?

Ezért segítség lehet számára, hogy látja, mások hogy értékelik az egyes válaszokat.

Az értékelésért egyébként nem egy-az-egyben jár a pont, ha valaki folyamatosan lepontoz jó válaszokat, pontjai csökkennek.

2008. szept. 7. 16:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki folyamatosan lepontoz JÓNAK TARTOTT válaszokat, akkor csökkennek a pontjai.

Ha egy jó választ előtted már négyen lepontoztak, azt nem szabad minősíteni. Az ugyanis TÉGED fog lepontozni (ha felminősíted. Ha meg le, akkor nem tudsz utána tükörbe nézni).

2008. szept. 7. 17:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

ez igen érdekes kérdés.

én feltettem egy kérdést. kerestem valamit , az elsö válaszoló válaszolt rá jól, meg is találtam, kb egy óra múlva 50 % volt a válasz. én ezt kérdeztem jó válasz volt. és lepontozták.

ezek az emberek csak arra mennek hogy nyomkodják unalmukban a minuszt. ezzel az egész elveszti hiteleségét. rossz ahogy van ez a rendszer.

hülyeségnek is tartom a pontozást, mert ha egy válasz megy rá akkor legalább az is egy kiinduló pont a kérdezönek, ha meg több, akkor a válaszolók úgy is megcáfolják az elözöt.

úgy kellene pontozni, hogy ha valaki nem ért egyet a válasszal oda írhasa szerinte mi fals, és mi a jó válasz.

2008. szept. 7. 18:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a kérdezőnek. Sokszor előfordul, hogy 110%-ra tudom, hogy az a jó válasz, ami le van pontozva. Vagy fordítva: a pontatlan, esetleg kifejezetten rossz válasz fel van értékelve. Hiába ez a többség véleménye, attól, hogy a többség rosszul tudja, még nem lesz igaz.

Bár tény, hogy mivel a kérdező sem tudja a jó választ, ő sem tudná értékelni.

Így viszont sajnos sok embert félrevezethetnek a többség által félreértékelt válaszok.

A megoldást sajnos nem tudom.

2008. szept. 7. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
ez a második mekkora baromság, már bocs. pont az ilyen hozzáállás miatt jövök vissza egyre ritkábban. ne nyilvánítsa ki a véleményét, mert egy nyavalyás, semmire sem jó, senkinek sem ártó pontot levonnak tőle. én akkor nem tudnék tükörbe nézni, ha nem segítenék egy szerencsétlennek azzal, hogy támpontot nyújtok neki az értékelésemmel. és esetleg nem 0%ban hasznos, hanem 33%ban hasznos lesz. ugyanis az értékelést pont erre találták ki, de ezt az ilyen emberek sohasem érthetik meg. szerintem jó ötlet ez az oldal, de nincs meg hozzá a használók megfelelő intelligenciája, kevés kivételtől eltekintve. dehát az internet mindenkié, nem kell hozzá iq-teszt, csak egy előfizetés ;))
2008. szept. 7. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én pont ezen gondolkoztam tegnap. Így lenne ertelme.

Megoldható lenne kód-ügyileg, bár nemhiszem, hogy meg fogják csinálni. :(

2008. szept. 8. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!