Vannak itt olyanok, akik a többiek értékelése alapján 100%-ban hasznos válaszokat adnak?
Ha van, legfeljebb új regisztráció utána 1-2 napban.
Ha a válaszok valóban hibátlanok, lényegre törőek, pontosak, akkor is van aki lepontozza. Egyesek ezzel szórakoznak, mások pedig a nemtetsző választ bosszulják meg, hiába helyes az.
És vannak kérdések, ahol tökéletesen dúl a hülyeség.
Ilyenekre gondolok: Szereted a spenótot? Válasz: nem, hasznosság 0%. Mások jobban tudják, mit szeretek?
- Ó, Mester! Lehet-e jó ember, akit mindenki utál?
- Az fiam még nem jelent semmit.
- És Mester, lehet-e jó ember az, akit mindenki szeret?
- Még ez sem jelent semmit.
- Akkor ki az, aki jó ember?
- Az, akit a jó emberek szeretnek, a rossz emberek meg nem.
Ahogy #3 írta, lehet, hogy pár válasz után valakinek 100%-os az értékelése. Ha jól választod meg, hogy milyen kérdésekre válaszolsz, akkor ideig-óráig elkerülheted, hogy valamelyik válaszodat lepontozzák. De nem sokáig. Lesz olyan válaszod, ami amúgy korrekt, megalapozott, egzakt, mégis le fogják pontozni.
Mondok egy példát, valaki felteszi a Tudomány kategóriában a kérdést, hogy mi az x²+1 = 0 egyenlet megoldása a valós számok körében. Te szépen levezeted, hogy akkor x² = -1 , így az egyenletnek nincs megoldása. Jöhet olyan ember, akinek ez nem „tetszik”, mert neki valami olyan homályos elképzelése van, hogy nem adna fel a matektanár olyan feladatot, aminek nincs megoldása – mert valamiért nem találkozott még ilyennel –, bizonyára te írsz hülyeséget, és lepontoz. Vagy ahogy #3 írta, simán csak poénból valaki végigpontoz egy véletlenszerűen kiválasztott kérdést. (Persze maga alatt vágja a fát, mert a rendszer ezért őt is büntetni fogja, de az értékelése ettől még megmarad.)
Például ezt a választ is simán lepontozhatja valaki, csak úgy viccből, vagy mert szerinte túl hosszú választ írtam, vagy mert éppenséggel egy matek feladattal példálóztam, és ő utálja a matekot, így haragszik rám, hogy az eszébe juttattam, vagy mert neki 100%-a van, azt hiszi, hogy ez fenntartható, és ő valamiért valóban kimagasló, meg is fogja tudni tartani ezt az arányát, mert még nem találkozott a fenti negatív jelenségekkel, így azt gondolja, hogy nincsenek is ilyen jelenségek.
Sokáig 86 %-ban hasznos válaszokat adó voltam, majd egyszer válaszoltam egy olyan kérdésre, hogy "Akik nem szereteitek a ...miért?" és 2 nap alatt 20 %-ot estem, pusztán azért, mert a kérdezőnek és a többi vele hasonszőrűnek nem tetszett a válaszom - lepontoztak.
Na ilyenkor elmegy a kedve az embernek, hogy másoknak segítsen. Ezek az emberek "megérdemelnék", hogy senki ne válaszoljon, s akkor nem tudnának lepontozni :D
Mondjuk én levontam azt a következtetést, hogy ahol véleményt kell nyilvánítani, ott eleve meg sem jelenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!