Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » GYIK -ből I minek a kérdése?

GYIK -ből I minek a kérdése?

Figyelt kérdés

Sokan írják, hogy "a GYIK, emberek kategóriában", meg "nem jött ma be a GYIK" vagy "letiltottak a GYIK-ről, nem tudok kérdést kitenni, kommentelni és levelet küldeni".

GY - gyakori

K - kérdések

Akkor miért nem úgy írják az emberek, hogy GYK?

---

Azt, hogy ezt nem tudom, nem vicces, vagy nem egy jó alap gúnyolódásra, nem kívánok 10 olyan kérdést a komment alá, hogy "ez, de kretén", "én elbújdosnék, ha ennyit se tudnék", meg a szokásos, érthetetlen kifakadás = "Neked meg kéne halnod!".

Ha lehet ne ez az utolsó pár sor legyen a téma a válaszadásnál, én csak kiírtam, hogy kerüljenek az ilyrn kommentárú emberek, de nem erről kívánok mélyen szántó beszélgetéseket folytatni; a kérdésemre a válasz érdekelne.

2014. szept. 27. 04:56
 1/8 A kérdező kommentje:

Korrekció

GYIK -ből I minek a rövidítése

2014. szept. 27. 04:57
 2/8 A kérdező kommentje:
És 10 olyan kommentet a kérdés alá :)
2014. szept. 27. 05:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem sokszor említem kérdésben/válaszban a "gyakori kérdéseket", de amikor használtam, előfordult, hogy gyik-nak írtam, mert reflexesen jött a különböző oldalakon viszonylag sokszor látott "GYIK - gyakran ismételt kérdések" rövidítés miatt. Aztán utána már nem korrigáltam. Hogy más miért használja ezt a formát, nem tudom, de nálam emiatt volt.

2014. szept. 27. 06:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem! Nagyon szépen köszönöm a választ, kapsz jó pontot egy zöld kezecsle formájában!
2014. szept. 27. 09:39
 5/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
A GYIK eredetileg a FAQ (igen: ejtsd fakjú :) ) angol megfelelője. Gyakran Ismételt Kérdések = Frequently Asked Questions.
2014. szept. 27. 11:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Béla, Te is kapsz egy zöld kezet!
2014. szept. 27. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Már nekem is megfordult ez a fejemben.

Azt még értem, hogy akik így hivatkoznak erre az oldalra, azok talán a máshol használt „Gyakran Ismételt Kérdések” rövidítése miatt írják így, de az oldal szerkesztőit már nem értem, hogy itt, ennél a kategóriánál miért szerepeltetik a felesleges I-t a mozaikszóban, de szerintem ez már így marad.

2014. szept. 27. 13:41
 8/8 anonim ***** válasza:

A GYIK az oldalak egyik "alaptartozéka" ami felsorolja a leggyakoribb kérdéseket/problémákat és azokhoz tartozó válaszokat, általában az oldalak működésével kapcsolatban.

Egy rövidített kérdezz-felelek rész ahol egy helyen van összegyűjtve minden fontos információ, és nem kell neked felkutatni az oldalt, vagy levelezni velük hogy megtudd.

Ennek a témakörnek is azért GYIK a neve, mert ennek az oldalnak a működésével kapcsolatos kérdéseket teszik fel. Az csak "véletlen", hogy az oldal nevének rövidítése GYK.

Ez szándékosan van így, és így normális.

2014. szept. 27. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!