Ti mikor feltesztek itt egy kérdést akkor szoktátok nézni azt hogy a válaszadó hány százalékban ad helyes válaszokat vagy csak azt hogy nektek mennyire hasznos a kapott válasz?
Nem foglalkozom vele a hasznosság megítélésekor.
Már szimplán ahogy leírja, lehet érezni, hogy ért-e hozzá, vagy félig-meddig fogalmatlanul magyaráz valamit. Elég ritkán írok ki kérdést, de akkor általában olyan 60% körüliek mondják meg a tutit.
Igen, mindkettőt megnézem, de megtapasztaltam, hogy a kérdéskategória jellegét ne feledjem, mert a válaszadó hasznos válaszainak százaléka nagyban ettől függ.
Vannak olyan kérdéscsoportok, ahol bízhatok a % helyességében.
Minél többfelé válaszol valaki, annál inkább "kockáztat", mert vannak olyan kérdéscsoportok, ahol bízván-bízhat abban, hogy helyes válaszát akár 0 %-os hasznosságúra is képesek értékelni. Tehát az ilyen válaszadó %-a nem fejezi ki válaszainak helyességét.
Ha csak egy oldalra válaszolsz, akár 90 % hasznosságra is szert tehetsz, mert az azt az oldalt figyelők a kérdéseket, a válaszokat komolyan és jó szándékkal adják vagy fogadják.
miota kihagyom a valaszt, barmennyire is tudnam, ha az elottem levok szinte mind 0 ig vannak lehuzva, 36 rol 45 re ugrottam...
foleg a tecik a nev v nem kerdesek kerulendok, mert egymas utan az igen meg nem is 0as sokszor, ez eleg gaz.
nem nagyon torodok a % al, de az idegesito mikor vki beszol, h neki hiszek mert jobb % ba...
bumm hs...
én csak a választ nézem, nekem is írtak már teljesen értelmes és korrekt válaszokat 50%-okkal.
Leginkább olyankor megy a lepontozás amikor a kérdésben az emberek véleménye van kikérve, pl egy együttes rajongója feltesz egy kérdést hogy jó-e az adott zene, a fanok persze istenítik, aztán jönnek akik szidják, és mindenki pontozza lefele a másikat csak mert eltér az ízlésük. Meg van hogy spontán. Én néha adok egy segítőkész választ amiben biztos vagyok hogy nem írok hülyeséget, másnap ránézek és 0%-ban hasznos. Meg az ilyen szép vagyok-e vagy sem kérdések, aki szépnek találja az nyomja a piros kezet mindenkinek aki szerint csúnya.
De tisztelet a kivételnek, vannak akik értelmesen értékelnek vagy egyeltalán nem is teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!