Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Kapcsolódó kérdések között...

Kapcsolódó kérdések között olyan is van, melynek az írója már nem érhető el. Zavar ez valakit? Nem lenne jobb külön venni a kérdéseket, melyek feltevői már nem érhetők el?

Figyelt kérdés

Ha megnyitunk egy kérdést, alatta a kommentek, azalatt pedig a kapcsolódó kérdések, kb. 5 kérdés. Ezek között a kérdések között olyan is van, ami aktualitását vesztette, mert a kérdező már nincs is fent az oldalon, törölték regisztrációját. Ez zavart már valakit?

Talán nem túl nagy az esélye, de olyan kérdéshez kerülhet az ember és írhat rá választ, amire már felesleges. Bár az oldal látogatói hasznát vehetik a válasznak, de a válaszolót érdekelheti, a kérdező mennyire tudja hasznát venni.

Arra gondoltam, nem csak itt, hanem máshol is meg lehetne jelölni az ilyen kérdéseket, pl. más színnel. Nem tudom, ezt csak én tartanám-e hasznosnak, vagy mások is.

Ki mit gondol erről? Ha többen támogatnák, írnék a Szerkesztőségnek.

2014. júl. 31. 14:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Elvileg ha egy kérdés kikerült az oldalra, akkor onnantól kezdve bárki, aki hasonlót kérdezne, a keresővel megtalálja, és tudja a válaszokat hasznosítani anélkül, hogy neki kérdeznie kellene.

Soha nem tudhatod, hány ilyen "láthatatlan kérdező" létezik egy-egy kérdésre, és pont ez az, ami nem indokolja az eredeti kérdező "állapotát", hogy jelenleg látogatja-e az oldalt.

Ez egyetlen szempontból lehet érdekes, ha privát üzenetet akarsz írni. Ebben az esetben viszont érdemes szem előtt tartani, hogy a legtöbben nagyon nem szeretik, ha nem privát témában, de privát üzenetben "zaklatják" őket. Érdemes ezt a lehetőséget olyan esetekre hagyni, amikor a téma tényleg privát. Mivel az oldalt már nem látogató emberrel aligha alakul ki ilyen témád a kérdés alatt, így ez a lehetőség is értelmét veszti.

2014. júl. 31. 17:33
 2/2 A kérdező kommentje:

Igazából nem arra gondoltam, hogy ne legyenek ezek a kérdések rákereshetők, hanem hogy hogyan jelenjenek meg mint kapcsoló kérdések, vagy mint egyáltalán kérdések.

Lehet sok kérdés egyszeri, egyéni eset, és ilyenre nem feltétlen válaszolna már az ember, ha tudná, hogy a kérdező már nem érhető el, ill. nem adhat már további reakciókat a válaszokra. Mert az is gyakori, hogy a kérdező nem árul el olyan információt, amire később egy válaszoló rákérdez, mert a pontos válaszhoz fontosnak tartja.

2014. júl. 31. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!