Csak szerintem férne rá a GYK. -ra egy kis skin update?
Nem a kinézet miatt jönnek ide, hanem a tartalomért.
Nem találkoztál még olyannal, hogy változtatnak egy oldal funkcióin és kinézetén, majd hetekig ezen panaszkodnak a felhasználók? Itt egy hónapon át jönnek a kérdések hogy miért újult meg a Youtube, a Facebook, meg akármi, amikor az iWiW-en stílust váltottak sokan nem is voltak hajlandóak az újra átállni.
Ennek az oldalnak pedig a tartalma és nem a kinézete a lényeg. Nem lesz jobb attól hogy más színű-alakú-stílusú a szöveg vagy a gomb, vagy tele van rakva animációkkal és felesleges effektekkel hogy "modern" legyen.
> Nem a kinézet miatt jönnek ide, hanem a tartalomért.
De a kinézet sem lényegtelen. Az ember egy doboz joghurtot sem a dobozáért vesz meg, hanem a tartalmáért. De azért nem mindegy, hogy mibe van becsomagolva.
> Nem találkoztál még olyannal, hogy változtatnak egy oldal funkcióin és kinézetén, majd hetekig ezen panaszkodnak a felhasználók?
Majd megszokják, és fél év után az újabb változásnál már azt a kinézetet követelik vissza, amit fél évvel ezelőtt még ők szidtak. Az emberek egy része allergiás a változásokra. De ha a megszokás, a megszokotthoz ragaszkodás gátolja a jobbítást, akkor ezen túl kell lépni. A legjobb, ha olyan ember véleményét hallgatja meg az ember ilyenkor, aki a régi dizájt, elrendezést, működést nem ismeri, és objektíven tudja összehasonlítani a kettőt.
Amúgy sok esetben azért háborognak az emberek, mert egy-egy ilyen dizájnváltozás sok esetben nem csak dizájnváltozás, hanem nagy mértékű működésbeli, elrendezésbeli változás. Lehet úgy is szebbíteni egy honlapon, hogy a felhasználó szinte észre sem veszi. Itt is elég lenne pár apró változtatás ahhoz, hogy sokat javuljon az összkép. Pl. a betűtípust kicserélni valami talpatlan betűtípusra. A talpas betűtípus nagyon jó nyomtatásban, ott segíti is a sorban maradást, vezeti a szemet, de képernyőn túl szálkás, sokkal jobban olvasható egy Verdana, Helvetica betűtípus. Egy 20%-os sortávemelés is dobna már az olvashatóságon. Vagy a betűméretek egy kicsit nagyobbra emelése. A jelenlegi oldal nem túl mobilbarát. A dobozokat is egységesebbé lehetne tenni kicsit, stb…
> Nem lesz jobb attól hogy más színű-alakú-stílusú a szöveg vagy a gomb
De, alkalmasint jobb lehet. Itt nem csak színekről és betűtípusokról van azért szó.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Amúgy engem érdekelne az a dizájn, amit készítettél. Láttam már párat – mivel másban is megvan az igény, hogy normálisabban nézzen ki a GYK –, volt jobb és rosszabb is. Lehet én is csinálok egy tervet, ha nagyon unatkoznék. (Sajnos vagy szerencsére, de ez ritkán fordul elő.)
Arról amúgy már ne is beszéljünk, hogy az oldal még csak nem is valid. XHTML 1.0 Strict van a doctype-ban, de már a meta tag-ek nincsenek megfelelően formázva…
Ha meg jobban belenéz az ember, akkor borzalmas dolgokat lát. Pl.: <script style="display: none">…
Őőő……
Meg a működésben is lenne mit javítani. Pl. sor eleji szóközöket simán lenyeli a rendszer, ami mondjuk egy a Számítástechnika > Programozás kategóriában tökéletesen használhatatlanná teszi a rendszert. A kérdés címében beírt URL-t is hazavágja, pedig szépen lekezelhetné. A karakterhalmozást is tiltja a rendszer, ami sokszor persze hasznos, de túl alacsonyan van a határ. Pl. ha az a kérdés, hogy mennyi 512 kettes számrendszerben, akkor nekem kell észben tartanom, hogy a hatnál több nullát a rendszer levágja, és nekem kell trükköznöm szóközökkel, egyebekkel. Szóval lenne mit javítani úgy, hogy a legtöbb embernek nem tűnne fel a javítás, de bizonyos témaköröknél meg sokat javulna az oldal használhatóság.
Gyanítom, hogy mikor az oldal készült, úgy lett összegányolva, és azóta se sokat változott frontend terén az egész…
Köszönöm szépen a hosszú választ barátom! :)
Meggyőző érvek voltak!
Ez nem kerülne pénzbe, max. 1 órába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!