Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Csak szerintem férne rá a...

Csak szerintem férne rá a GYK. -ra egy kis skin update?

Figyelt kérdés
Elég 2004-es ez a mostani stílus. Persze nem valami ronda metro-s téma kéne, csak valami modernebb. Meg nem százalékra menne az értékelés, hanem köszöntekért. Esetleg egyéb öltetek?

2014. júl. 13. 18:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

igen..

jelezd az adminnak..

2014. júl. 13. 19:02
 2/11 A kérdező kommentje:
Mért, neked a mostani tetszik?
2014. júl. 13. 19:05
 3/11 A kérdező kommentje:
Írtam levelet, és mellékeltem forma terveket is!
2014. júl. 13. 19:17
 4/11 anonim ***** válasza:
én szeretem így ahogy van átlátható minden letisztul semmi csicsa (kivéve egy két reklám) de pl nézd meg a yahoo askot (ennek az oldalnak az angol verziója) szerintem átláthatatlan nagyon rossz
2014. júl. 13. 19:43
 5/11 anonim ***** válasza:
69%

Nem a kinézet miatt jönnek ide, hanem a tartalomért.

Nem találkoztál még olyannal, hogy változtatnak egy oldal funkcióin és kinézetén, majd hetekig ezen panaszkodnak a felhasználók? Itt egy hónapon át jönnek a kérdések hogy miért újult meg a Youtube, a Facebook, meg akármi, amikor az iWiW-en stílust váltottak sokan nem is voltak hajlandóak az újra átállni.

Ennek az oldalnak pedig a tartalma és nem a kinézete a lényeg. Nem lesz jobb attól hogy más színű-alakú-stílusú a szöveg vagy a gomb, vagy tele van rakva animációkkal és felesleges effektekkel hogy "modern" legyen.

2014. júl. 13. 19:55
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 13. 21:28
 7/11 2xSü ***** válasza:

> Nem a kinézet miatt jönnek ide, hanem a tartalomért.

De a kinézet sem lényegtelen. Az ember egy doboz joghurtot sem a dobozáért vesz meg, hanem a tartalmáért. De azért nem mindegy, hogy mibe van becsomagolva.

> Nem találkoztál még olyannal, hogy változtatnak egy oldal funkcióin és kinézetén, majd hetekig ezen panaszkodnak a felhasználók?

Majd megszokják, és fél év után az újabb változásnál már azt a kinézetet követelik vissza, amit fél évvel ezelőtt még ők szidtak. Az emberek egy része allergiás a változásokra. De ha a megszokás, a megszokotthoz ragaszkodás gátolja a jobbítást, akkor ezen túl kell lépni. A legjobb, ha olyan ember véleményét hallgatja meg az ember ilyenkor, aki a régi dizájt, elrendezést, működést nem ismeri, és objektíven tudja összehasonlítani a kettőt.

Amúgy sok esetben azért háborognak az emberek, mert egy-egy ilyen dizájnváltozás sok esetben nem csak dizájnváltozás, hanem nagy mértékű működésbeli, elrendezésbeli változás. Lehet úgy is szebbíteni egy honlapon, hogy a felhasználó szinte észre sem veszi. Itt is elég lenne pár apró változtatás ahhoz, hogy sokat javuljon az összkép. Pl. a betűtípust kicserélni valami talpatlan betűtípusra. A talpas betűtípus nagyon jó nyomtatásban, ott segíti is a sorban maradást, vezeti a szemet, de képernyőn túl szálkás, sokkal jobban olvasható egy Verdana, Helvetica betűtípus. Egy 20%-os sortávemelés is dobna már az olvashatóságon. Vagy a betűméretek egy kicsit nagyobbra emelése. A jelenlegi oldal nem túl mobilbarát. A dobozokat is egységesebbé lehetne tenni kicsit, stb…

> Nem lesz jobb attól hogy más színű-alakú-stílusú a szöveg vagy a gomb

De, alkalmasint jobb lehet. Itt nem csak színekről és betűtípusokról van azért szó.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Amúgy engem érdekelne az a dizájn, amit készítettél. Láttam már párat – mivel másban is megvan az igény, hogy normálisabban nézzen ki a GYK –, volt jobb és rosszabb is. Lehet én is csinálok egy tervet, ha nagyon unatkoznék. (Sajnos vagy szerencsére, de ez ritkán fordul elő.)

2014. júl. 14. 10:16
 8/11 2xSü ***** válasza:

Arról amúgy már ne is beszéljünk, hogy az oldal még csak nem is valid. XHTML 1.0 Strict van a doctype-ban, de már a meta tag-ek nincsenek megfelelően formázva…

Ha meg jobban belenéz az ember, akkor borzalmas dolgokat lát. Pl.: <script style="display: none">…

Őőő……

Meg a működésben is lenne mit javítani. Pl. sor eleji szóközöket simán lenyeli a rendszer, ami mondjuk egy a Számítástechnika > Programozás kategóriában tökéletesen használhatatlanná teszi a rendszert. A kérdés címében beírt URL-t is hazavágja, pedig szépen lekezelhetné. A karakterhalmozást is tiltja a rendszer, ami sokszor persze hasznos, de túl alacsonyan van a határ. Pl. ha az a kérdés, hogy mennyi 512 kettes számrendszerben, akkor nekem kell észben tartanom, hogy a hatnál több nullát a rendszer levágja, és nekem kell trükköznöm szóközökkel, egyebekkel. Szóval lenne mit javítani úgy, hogy a legtöbb embernek nem tűnne fel a javítás, de bizonyos témaköröknél meg sokat javulna az oldal használhatóság.

Gyanítom, hogy mikor az oldal készült, úgy lett összegányolva, és azóta se sokat változott frontend terén az egész…

2014. júl. 14. 10:34
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
há níncs rá pízz bárátáim, válámibűl fünt köll tártáni a csáládot és a mérdzsókat
2014. júl. 14. 10:39
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hosszú választ barátom! :)

Meggyőző érvek voltak!

Ez nem kerülne pénzbe, max. 1 órába.

2014. júl. 14. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!