nekem most 27 oldalnyi üzenetem van, szóval annyi biztos elfér... :D
De ezt egy modi jobban tudná, mint én.
Kérdés, hogy hol?
Telefonban bizony előfordul, hogy megtelik.
Az e-mail postafióknál már kisebb az esély. Volt rá példa, hogy a freemail megtelt, de lassan 10 éve már a Gmailt használom. Több ezer kimenő és bejövő levelem van, és még csak 30% van betelve, de ez is változó, mert folyamatosan bővítik a tárhelyet.
De, betelik. Csak emberésszel beláthatatlan, milliárd fölötti levélszám esetén. Manapság jobb szervernek el illik kezelni a 2^31 számú levelet, ami kiírva 2.147.483.648 darab.
Ezzel együtt nem árt a takarítás, mert a gyakorlatban a szerveren minden esemény a bejövő üzenetek mappában zajlik (igazából ez az egy mappa van, a többi minden ennek része) és minél több elem van benne, annál lassabb lesz a kezelése. Továbbá minél több elem van benne, annál méretesebb lesz a kezeléséhez használt indextábla is, ami ha megsérül, akkor a levelek "elvesznek" (valójában megvannak, csak a kliensek nem találják, mert elveszítették az indexbejegyzést).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!