Erről mi a véleményetek?
Szerintem szükség lenne egy " Pszichológia " kategóriára is ezen az oldalon.
Ami ehhez a témához legközelebb van az egyrészt az " Önismereti kérdések " kategória, ami viszont tele van egyéni szociális problémákkal ( " új suliba megyek, hogyan vészeljem át ? " ) , másrészt a “ Mentális egészség “ kategória, ahol gyógyszerfüggők és vélt vagy valós pszichés betegek vannak, akik nem akarnak pszichiáterre költeni, ezért oda írkálnak.
Egy “ Pszichológia “ kategória viszont egyik sem lenne a fent említettek közül, hanem valós pszichológiai kérdésekkel és témákkal foglalkozna, tehát itt a tudományos pszichológiára gondolok, nem egy érzelmi kollektív szemetesládára, ami a fent említett két kategóriára érvényes.
Mi a véleményetek erről ? Érdemes lenne írni a moderátoroknak ?
Félre ne érts, mindenhol okosan láttalak válaszolni, de nem értem, hogy a fenti "szociális" problémák vagy a mentális egészség az neked hova tartozik, ha nem a pszichológiához. Pont ilyen problémákkal szoktak pszichológushoz járni.
Egyebekben jómagam nem látok nagy különbséget pszichiáter és pszichológus között, előfordultam mindkét helyen, és a gyógyszerfelíráson kivül nem láttam különbséget.
Ettől még lehetne pszichológia rovat. :)
@Vörösnefelejcs - Köszönöm a megjegyzést.
Igazából arra gondoltam , hogy a " Pszichológia " rovat egy tudományosabb megközelítése lenne a pszichológiának az előzőkben említett két mások kategóriánál.
Témák, például:
Az agy működése
Személyiségtípusok
Intelligencia
Memória & tanulás
Tudatállapotok
Kognitív pszichológia
Környezeti hatások a pszichére
Stressz
Etika & moralitás
Neurális tudomány
Szóval erre gondoltam és véleményem szerint ezen kategóriákon belül új területekre eveznénk, mint az " Önismereti " és " Mentális egészség " szekciókban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!