Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Mióta nem lehet a válaszban...

Mióta nem lehet a válaszban linket elhelyezni? Ez valami új?

Figyelt kérdés
Mi értelme van? Most például egy kérdező olyan oldalakat keresett, ahonnan ingyen tanulhatna hollandul. Belinkeltem egyet, de megjelenik egy figyelmeztetés a szerzői jogokról, és nem engedi a rendszer elküldeni a hozzászólást. Mióta van szerzői jog az interneten megjelenő weboldalak esetén? Az oldalak fejlesztőinek is az az érdeke, hogy minél többen megtalálják az oldalt!

2013. jún. 16. 16:28
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

A szerzői jog azt jelenti, hogy nem lehet letöltőoldalakat linkelni.

A tiltólistára fel vannak olyan oldalak véve, aminek a nevében például ott a "data" kifejezés.

Ha egy független oldalt linkelnél, de "data" van a nevében, a szűrőn az is fennakad, tévesen.

Van pár ilyen példa, ennek az oldalnak sem célja ellehetetleníteni a linkelést, de vannak bizonyos témakörök amiket nem jeleníthetnek meg, jellemzően olyanokat amik bűncselekményhez köthetőek (más műveinek megosztása egy oldalon, és annak terjesztése például az).

Meg lehet kerülni annyival is, hogy egy csillagot szúrsz a tiltott kifejezés karakterei közé, majd jelzed hogy a csillag nélkül nyissák meg az oldalt.

2013. jún. 16. 17:12
 2/5 A kérdező kommentje:
A canadahun egyik nyelvtanulással kapcsolatos fórumát próbáltam belinkelni. Ezek szerint ők is tiltólistán vannak?
2013. jún. 16. 17:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen. Bár fórum, letöltőlinkeket oszt meg.
2013. jún. 16. 21:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. És ez egyébként mióta van így? Mert régebben osztottam így meg olyan a kérdés szempontjából hasznos oldalakat, ahonnan jó dolgokat lehetett letölteni. Ma találkoztam először ezzel a korlátozással.
2013. jún. 16. 23:25
 5/5 anonim ***** válasza:
56%

Tavaly ősz óta lettek szigorúbban moderálva, akkor például egyszerre töröltek (kicsillagozták) minden hozzászólást amiben egy torrentoldal neve volt megadva, így a linkeket is.

Jogvédett anyagot nem lehet terjeszteni, és a linkelés is terjesztésnek számít. Azaz ha az oldal hagyja hogy a felhasználó letöltést linkeljen, akkor az oldalon is terjesztővé válhat amiért számon kérhetik, büntethetik.

2013. jún. 17. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!