Miért van az, hogy olyan fatális helyesírási hibával írnak be ide emberek (? ), hogy az már nekem fáj. Szeretnék visszalátni a saját írásukat, vagy mi?
Az elő jól érvelt, részben szerintem azért meg van egyesekben az is, hogy erősen megy a nemtörődöm...
De van, akik megpróbálják leírni a gondolataikat, viszont képtelenek azt megfogalmazni.
Én azok közé tartozom, akik próbálnak gyorsan gépelni és előfordul, hogy mellé ütök pár karaktert.
A végén meg át se nézem, csak elküldöm az üzenetet, azt a végén szörnyülködök, mikor visszaolvasom. :)
Én az oktatási rendszert hibáztatom
Nem vagyok helyesírás b*zi de az olyanok nálam is kiverik a biztosítékot mint az "utsza" ami utcát jelentene stb...
Növelni kéne a nyelvtan órák számát és kihagyni az olyan baromságokat mint például az ének óra...Komolyan annak mi értelme van?
Persze nem csak az oktatási rendszer a hibás,de talán javíthatnának a helyzeten ha a baromságok helyett a fontosabb dolgokra koncetrálnának
Nem az elírásokkal és a rövidítésekkel van a baj,én is sokat hibázok mert gyorsan írok,sőt néha értelmetlen mondatokat is írok és a ragozással is meggyűlik a bajom mert valamilyen oknál fogva keverem a magyart az angol nyelvvel...de én legalább helyesen letudom írni a szavakat mert az én időmben megtanítottak helyesen írni általánosban (kb 10-15 éve) Ha nem vagyok biztos egy szóban akkor megnézem hogy hogyan kell helyesen írni.Ritkán kötok bele másnak a helyesírásába mert tényleg nem érdekel,de azért szerintem egy alap szintet mindenkinek tudnia kéne
Például az ilyenek hogy a muszájt muszállyal írja nem érdekel,de még a "folytogat" sem.Viszont az ilyen hogy "asztán" már szerintem durva.Ez többek között a tanárokat minősíti
Ez még csak a magyar nyelvtan.Sokan olyan alap dolgokat nem tudnak hogy Petőfi Sándor hanyadik században élt...A történelem,matek,irodalom stb se az erősségük a mai gyerekeknek.Az én időmben nagyjából normálisan megtanítottak mindent...
"hozzá állás, letudom írni"
Hát azért itt is vannak hibák... Hozzáállás, le tudom írni, stb.
Ezt a kérdést már számtalanszor feltették itt a Gyakorin. Azt hiszem, a legértelmesebb válasz erre az, hogy a helyesírás - vagy (itt) inkább a helyes írás - azért romlik ilyen mértékben, mert a fiatalok nem olvasnak olyan könyveket, amelyekből akár automatikusan is rájuk ragadnának a szavak pontos leírásának módja. A Facebook és az ócska people-újságok nem segítenek azoknak, akik nem érzik szükségét a magyar nyelv rendes elsajátításának.
Mert szerintem az, aki rosszul kezeli a saját nyelvét, önmagát süllyeszti le arra a nívóra, ahol most állunk. Sajnos...
Természetesen "Akinek nem inge, ne vegye magára!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!