Miért nincs olyan kérdés-, válaszjelentési lehetőség, hogy csalásban való együttműködés?
Ebben főleg a Szórakozás/Játék kategóriát értem, hiszen rengeteg kérdező szeretne csalni, hackelni. Legtöbb esetben online játékot kérdeznek, amiben szerver hozzáférhetetlenség miatt nyilván nem lehet csalni, és erre szokott rengeteg olyan válasz jönni, ami olyan oldalra irányít, ahol ha megadja a kérdező az adatait, akkor már "fel is van törve", vagyis többet nem tud belépni az adataival a játékba, vagy keyloggert tölt le, ami újabb problémákat szül.
Csomó ilyen kérdést jelentettem már, aztán pár óra múlva írta, hogy már látta moderátor, aztán annyi, ugyanúgy ott maradt a kérdés, fantasztikus. Legtöbb esetben csak pár nap múlva, esetleg hét múlva írnak a kérdésre, de akkor az összes hasonló kérdést telespamelik.
Nyilván lehet mondani, "hogy miért kell csalni? megérdemli, aki ezt akarja tenni", de legtöbb esetben ezeket 10-14 évesek kérdezik, akik nem értenek ehhez, és talán nem is értik, miért jó tisztességesen játszani - mindenki tévedhet fiatalon, de attól még nem kell segíteni azokat, akik kihasználják a fiatalokat.
Sok esetben az online játékokban valós pénzt is lehet költeni, és ezt korukból eredően a szülők fizetik, akik leszidhatják a gyereküket - ha értenek hozzá -, mikor megtudják, hogy feleslegesen adtak erre pénzt, és ebből a gyereknek lelki problémái is lehetnek.
A bejelentési lehetőségeknek olyan szempont szerint kell megfelelniük, hogy azt bármilyen témakörben használni lehessen. Ez a csalási indok eléggé témaspecifikus.
Mivel a csalások nagy része letöltésen alapul, és a letöltős kérdéseket és a kérés jellegű kérdéseket is törölni szokták, mostanában én többször láttam hogy az ilyeneket már törlik.
Persze nem mindet, mert embere válogatja hogy ki szerint szabad vagy tilos.
Én az ötletből kiindulva magát a hack szót is felvenném a tiltólistára, mivel nincs olyan körülmény amikor tisztességes értelmezésben használnák azt.
Még azt lehetne csinálni, hogyha kommentben leírod hogy a hack használata a nem etikus jelleg mellett bűncselekmény elkövetését is jelentheti, azt is jó eséllyel látni fogja a moderátor és az ilyen jellegű kérdéseket szintén törölni szokták. Azaz ha a törlésre jogosult személy nincs is tisztában a dologgal, de valaki felhívja rá a figyelmet, az működhet.
Már csak azért is, mert ezt a témakört valószínűleg figyelik, így a felhasználói segítséggel ők is szélesebb körben tudnak eljárni, ha már értesülnek a hack jellegű tartalmak működéséről.
"Én az ötletből kiindulva magát a hack szót is felvenném a tiltólistára, mivel nincs olyan körülmény amikor tisztességes értelmezésben használnák azt."
Ez a mondat szerintem is tele van gonoszsággal és rosszindulattal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!