Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Ez az oldal mikor jeleníti...

Webnyelv kérdése:

Ez az oldal mikor jeleníti meg jól a cirill betűket?

Figyelt kérdés

Néha furcsa jelek jelennek meg egyes cirill betűk helyett, vagy akár még sortörés is.

Teszek egy próbát:

шестьдесят

Ezt erről az oldalról másoltam ide:

[link]

шестьдесят

Ez meg innen származik:

[link]

Kinek milyen tapasztalatai vannak?

2013. jan. 6. 16:10
 1/6 A kérdező kommentje:

Most megpróbálom jegyzettömbből kimásolni:

шестьдесят

Word-ből:

шестьдесят

2013. jan. 6. 16:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Hali, én még nem jöttem rá, mikor rak számokat, és mikor nem. Néha tök normálisan megjeleníti a szöveget, máskor meg... nem is kell mondanom, 'iszen ott vagyon a kérdésben.

no, akkor én is próbálkozom:

шестьдесят

és

ш е с т ь д е с я т

Ez most orosz billentyűzet vala, semmi másolás - nézzük, mit hoz ki rá.

2013. jan. 7. 00:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a folyamatos szövegnél nem megoldás a közbillentyű a betűk közt - legalábbis úgy rémlik, hogy egynél több space-t nemigen visel el - nézzük:

С п о к о й н о й н о ч и!

és köz nélkül:

Cпокойной ночи!

:)

2013. jan. 7. 01:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezek a szóközök nem rosszak. Általában úgyse nagyon rak ide az ember folyamatos szöveget, csak egy-egy szót. De láttam itt folyamatos szövegben is cirill betűket már... de lehet, hogy tévedek. Azért jó lenne, ha úgy is működne. Köszi a választ!
2013. jan. 7. 12:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez pl. viszonylag folyamatos szöveg:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..

és csak három betűt számozott meg; az általad hozott példa pedig csak egy szó, szóval nem a hosszúságban lesz a bibi, de hogy hol... Talán az oldal fenntartója, készítője tudna válaszolni.

:)

2013. jan. 7. 12:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Érdekes, ott elfogadja a "ja" betűt. Most onnan copy-paste ide, kíváncsi vagyok, itt is jól fog-e megjelenni:

Меня зовут ... Я учусь в гимназии именм ... Я хожу и десятый класс. Я живу в Будапешт

2013. jan. 11. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!