Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Eszembe jutott valami, ami...

Eszembe jutott valami, ami szerintem segítene jobbá tenni ezt az oldalt. Leírod a véleményed?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre többen pontozzák le az embereket, csak úgy, minden ok nélkül is... még akkor is ha cáfolhatatlanul 100%-ig hasznos választ adott az illető, biztos van valaki aki lepontozza. Ez eléggé idegesítő.

Meg ilyenkor arra gondolok, hogy "bazzeg, ha ez szerinted nem jó, akkor mondjál valami jobbat!"

Az ötletem a következő:

Az, aki le akar pontozni valakit, csak úgy tehesse meg, hogy ad egy olyan választ, amit hasznosabbnak gondol, mint azé akit le akar pontozni. Ez az alapötlet.

Hogyan lehetne ezt megvalósítani, milyen rendszer bevezetésével? Erre várok ötleteket, meg persze véleményt az egész dologról, hogy milyennek találjátok.

A megvalósítással kapcsolatban én a következőt találtam ki:

Van egy adott kérdés, és érkezik rá egy cáfolhatatlanul 100%-ig igaz, és hasznos válasz. Jön egy hülyegyerek, aki látja ezt, aztán gondol egyet: "Na ezt most csak azért is lepontozom!" Rákattint, és hopp, felugrik egy üzenet: "Kérem írja ide miért nem találta hasznosnak ezt a választ, és írja le hogy Ön szerint mi lenne hasznosabb."

Hülyegyerek nem tud jobbat írni, beírja hát hogy: "Nem hasznos mert csak." És elküldi ezt a választ, és a lepontozás is érvénybe lép. A válasz megjelenik a kérdés alatt, de úgy, hogy az alatt a válasz alatt van amit a hülyegyerek lepontozott. Ez úgy lenne megoldva hogy kicsit beljebb helyezkedne el mint a rendes válasz, vagy akárhogy,mind1, a lényeg, hogy látszódna hogy ahhoz tartozik.

A lepontozás tehát megtörtént, de most jön a lényeg:

A hülyegyerek által hasznosabbnak vélt választ is lehet pontozni! Hogy ez miért jó, azt egy példával fogom szemléltetni:

Tegyük fel hogy az adott válasz úgy, hogy a hülyegyerek lepontozta, már csak 80 százalékig tűnik hasznosnak. Ha a hülyegyerek válasza 84 százalékig tűnik hasznosnak a pontozás szerint, akkor a hülyegyerek lepontozása érvényben marad, viszont ha 80 alatt van, akkor törlődik a lepontozása. Tehát olyan lesz mintha le se pontozta volna a választ.

Hogy képzelem ezt a gyakorlatban?

Láttuk hogy az elején a hülyegyerek abban a válaszba amit hasznosabbnak tartott a lepontozottnál, ezt írta "Nem hasznos mert csak." Ép elméjű ember ha ezt meglátja, akkor ezt a választ, nyilván mert nem hasznosabb mint amire írta, lepontozza. Így mondjuk a hülyegyerek válaszának a hasznossági mutatója 11%-on lesz ami jóval kisebb mint a 80%, ami annak a válasznak a hasznossága amit lepontozott. Ezek után törlődik a hülyegyerek lepontozása, és olyan lesz mintha meg sem történt volna.

Szerintem működhet, ha nem is pont így, de működhet. Szóval várok ötleteket, meg bármilyen véleményt ezzel kapcsolatban.

2009. aug. 2. 00:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én támogatlak! ez egy jó ötlet! bár engem nem igazán érdekel a pontozás, hanem az idegesít, hogy van valaki, aki megnézi a válaszokat, és nem egy újabb választ ír, hanem egy véleményt az előző válaszról... és aztán, lepontozza, de inkább előbbb azt kéne még megoldani, hogy a válasz is korlátozva legyen, és ne legyen engedélyezve a kiírás, ha mondjuk valaki nem a kérdésre válaszol. így van ez a kérdés feltevésénél is, korlátozva van, h mit szabad. mondjuk a válaszírásnál is, de ott bármi baromság van, azt is kiírja, de a kérdésnél kiírja, hogy pl nem a válazsba köszönd meg, meg nhe csináld ezt meg azt, és csak akkor írja ki a kérdést, ha mindennek megfelel. így kéne ezt a válaszolásnál is, és akkor már tuti h jó lenne a válasz, de akkor még mindig jönne a hülyegyerek, és onnantól jön a te ötleted. igaz, ez már elég bonyolult, de szerintem érted... én 100%-ban támogatlak! Remélem te is engem :)!
2009. aug. 2. 22:02
 12/17 A kérdező kommentje:

21:18

"Azért sem jó ez a megoldás, mert ha pl egyvalaki hülyeséget ír, 20an meg tudják, hogy az hülyeség, akkor ahhoz, hogy az illető megérdemelten le legyen pontozva, 20an ugyanazt le kellene írniuk."

Jó-jó persze, van még mit csiszolni rajt, na de az alapötlet az megfontolandó! A kivitelezésre amit írtam azon még sok mindent lehet változtatni, meg csiszolni! Jó példa erre a kedves 22:02-es válaszoló ötlete.

Igen, én is támogatlak, kedves 22:02-es! :)

2009. aug. 2. 23:41
 13/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, és köszi, hogy egyetértesz velem! én még arra lennénk kiváncsi, hogy ezt hogy tudnánk megvalósítani? szólnánk a szerkesztőségnek? Vagy hogy gondoltad? Remélem vissza írsz :)!
2009. aug. 3. 13:47
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát... valahogy a figyelmükbe kellene ajánlani ezt az ötletet! Mondjuk egy e-mailt megérne nem?
2009. aug. 3. 14:49
 15/17 anonim ***** válasza:
na , szerintem igen(utolsó vagyok, hű társad :)) bár nemtudom, lehet sokidő lenne megcsinálni, és abba azé komoly beleegyezés is kell, de sztem írj egy email, amiben az egészet összefoglalod, és hátha megteccik nekik:)
2009. aug. 3. 22:03
 16/17 anonim válasza:

Ez a pontozás téma el van túlozva általatok. Nem tudom mi az igaz, de azt olvastam itt valahol, hogy a pontozás valakinek a válasz százaléka alapján működne? Tehát pl. 80% helyes válaszadó értékelése, ha egyedül értékelt, akkor 80%, vagyis olyan mintha lepontozna? Írta valaki, hogy két pontozó értékel egy választ, az egyik 60% arányban szokott helyes választ adni (értékelés szerint), a másik pl. 80%-ban szokott helyes választ adni, akkor átlagol. Mintha ezt olvastam volna. A kérdés, hogy ismertek-e a szolgáltató által meghatározott szabályok és azt hol lehet olvasni?

Eszembe jutott valami, ami szerintem segítene jobbá tenni ezt az oldalt. Leírod a véleményed?

Mostanában egyre többen pontozzák le az embereket, csak úgy, minden ok nélkül is... még akkor is ha cáfolhatatlanul 100%-ig hasznos választ adott az illető, biztos van valaki aki lepontozza. Ez eléggé idegesítő.

Meg ilyenkor arra gondolok, hogy "bazzeg, ha ez szerinted nem jó, akkor mondjál valami jobbat!"

Az ötletem a következő:

Az, aki le akar pontozni valakit, csak úgy tehesse meg, hogy ad egy olyan választ, amit hasznosabbnak gondol, mint azé akit le akar pontozni. Ez az alapötlet.

Hogyan lehetne ezt megvalósítani, milyen rendszer bevezetésével? Erre várok ötleteket, meg persze véleményt az egész dologról, hogy milyennek találjátok.

A megvalósítással kapcsolatban én a következőt találtam ki:

Van egy adott kérdés, és érkezik rá egy cáfolhatatlanul 100%-ig igaz, és hasznos válasz. Jön egy hülyegyerek, aki látja ezt, aztán gondol egyet: "Na ezt most csak azért is lepontozom!" Rákattint, és hopp, felugrik egy üzenet: "Kérem írja ide miért nem találta hasznosnak ezt a választ, és írja le hogy Ön szerint mi lenne hasznosabb."

Hülyegyerek nem tud jobbat írni, beírja hát hogy: "Nem hasznos mert csak." És elküldi ezt a választ, és a lepontozás is érvénybe lép. A válasz megjelenik a kérdés alatt, de úgy, hogy az alatt a válasz alatt van amit a hülyegyerek lepontozott. Ez úgy lenne megoldva hogy kicsit beljebb helyezkedne el mint a rendes válasz, vagy akárhogy,mind1, a lényeg, hogy látszódna hogy ahhoz tartozik.

A lepontozás tehát megtörtént, de most jön a lényeg:

A hülyegyerek által hasznosabbnak vélt választ is lehet pontozni! Hogy ez miért jó, azt egy példával fogom szemléltetni:

Tegyük fel hogy az adott válasz úgy, hogy a hülyegyerek lepontozta, már csak 80 százalékig tűnik hasznosnak. Ha a hülyegyerek válasza 84 százalékig tűnik hasznosnak a pontozás szerint, akkor a hülyegyerek lepontozása érvényben marad, viszont ha 80 alatt van, akkor törlődik a lepontozása. Tehát olyan lesz mintha le se pontozta volna a választ.

Hogy képzelem ezt a gyakorlatban?

Láttuk hogy az elején a hülyegyerek abban a válaszba amit hasznosabbnak tartott a lepontozottnál, ezt írta "Nem hasznos mert csak." Ép elméjű ember ha ezt meglátja, akkor ezt a választ, nyilván mert nem hasznosabb mint amire írta, lepontozza. Így mondjuk a hülyegyerek válaszának a hasznossági mutatója 11%-on lesz ami jóval kisebb mint a 80%, ami annak a válasznak a hasznossága amit lepontozott. Ezek után törlődik a hülyegyerek lepontozása, és olyan lesz mintha meg sem történt volna.

Szerintem működhet, ha nem is pont így, de működhet. Szóval várok ötleteket, meg bármilyen véleményt ezzel kapcsolatban.

2009. aug. 4. 20:29
 17/17 A kérdező kommentje:

"Tehát pl. 80% helyes válaszadó értékelése, ha egyedül értékelt, akkor 80%, vagyis olyan mintha lepontozna?"

Remélem nem így van, mert ez hülyeség lenne.

Nem tudom hol van leírva, hogy hogyan működik a pontozós rendszer jelenleg.

Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, miért másoltad be azt a szöveget, amit én írtam a kérdéshez? :O

2009. aug. 4. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!