Hány szavazat után válik láthatóvá, hogy egy választ mennyire ítélnek hasznosnak?
Egy kicsit bonyolultabb ennél a rendszer.
Minden felhasználónak, aki már eleget (legalább 8-at) értékelt, van egy értékelés százaléka, ami azzal arányos, mennyire ad hasznos értékeléseket (hasznos válaszokat hasznosnak értékelt-e, haszontalanokat haszontalannak).
Az értékelésszázalék függvénye, mennyire nyom a latba egy user értékelése, ha választ értékel.
Amikor egy válaszra értékelések jönnek, ezek az értékelésszázalékok összeadódnak, és ha legalább 125%-nyi összejött, akkor jelenik meg szöveggel a válasz értékeltsége a jobb alsó sarokban.
Egyébként a válasz hasznossági száma is így alakul.
Egy példa:
ugyanazt a választ értékeli
egy 100%-os értékelési százalékú felhasználó jóra
és egy 50%-os értékelési százalékú felhasználó rosszra,
akkor a válasz 100% (jó értékelések összege) / 150% (összes értékelés összege), azaz 67%-ban lesz hasznos.
Remélem érthető.
én sem. :D
ha jól olvastam az értékelésemet az is befolyásolja, hogy én hogy értékelem mások válaszait? :D
És azt sem értem, hogy miért nem jelenik meg minden válasznál az értékelés, ha van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!