Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Hogyan lehet a nevem megváltoz...

Hogyan lehet a nevem megváltoztatni?

Figyelt kérdés
2011. nov. 29. 21:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Sehogy se.
2011. nov. 29. 21:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Regisztrálsz más névvel. :)
2011. nov. 29. 21:31
 3/7 anonim ***** válasza:
bemész az önkormányzathoz és igényled a névváltás,kis papírmunka,nem kevés pénz, és kapod az új személyazonosságot
2011. nov. 30. 09:22
 4/7 anonim válasza:

Először is elmész a település anyakönyvi hivatalába. Ott, megjegyzem, mindent el fognak mondani, de ezt most megteszem én is.

Két eset van.

1. ha az utóneved módosítanád

Szépen beslattyogsz, megmondod, mit szeretnél, viszed magaddal az anyakönyvi kivonatodat - ezt azért kell beadnod, mert az új név miatt érvényét veszti -, egy 10 000 Ft értékű illetékbélyeget, és egy INDOKLÁST a névváltoztatásról. Ebben megfogalmazod, miért akarsz nevet változtatni, teljesen szabadon (érdemes a 2010 évi I. tv 50.§ (2) d) pontjára hivatkozni - ebben van leírva, hogy indoklást kell írnod).

2. Ha a családneved módosítod, az első felsoroláshoz hozzá kell csapnod, vagy az életben levő személy engedélyét, hogy felvedd a nevét, vagy a halott rokonod halotti anyakönyvi kivonatát (ha már nincs meg, ki tudod kérni ugyanott).

Megjegyzem, ha nem vagy nagykorú, a szülő/gondviselő írásbeli engedélye is kell a névváltoztatáshoz.

Remélem segítettem.

SzEJogász

2011. dec. 1. 22:12
 5/7 anonim ***** válasza:

- Szeretném megváltoztatni a nevemet.

- Hogy hívják?

- Szar Mátyás.

- Megértem. És mi legyen az új neve?

- Szar János.

2011. dec. 5. 13:12
 6/7 A kérdező kommentje:

úgy értem,hogy az oldalon

pl a felhasználónevem szeretném megváltoztatni xy-ról zh-ra

2011. dec. 5. 16:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Regisztrálsz más néven. Egyébként meg nem mindegy mi a neved, ha úgyis rejtve van?
2011. dec. 5. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!