Miért van az oldalon valláscenzúra?
"Vedd figyelembe, hogy ami eg yateista számára nem sértő, az egy vallásos szemében bőven lehet provokatív. Minden érmének két oldala van."
Boccs de hülyeséget beszélsz. kérdés nem erről szólt, hanem a kettős mércéről. Ez már megint belemagyarázás, amihez nagyon értetek.
"Mert a provokatív illetve a vallási szempontból sértő kommenteket törlik. Az ateistáknak nincs vallásuk ugyebár, vagyis ők nem sérthetőek benne."
Vallásunk valóban nincs, hitünk viszont van, amit ugyan-olyan módon könnyen meglehet és meg is szoktak az oldalon rengetegszer sérteni. Azt állítani hogy létezik isten épp annyira sértő számunkra, mint nektek azt hallani hogy nincs isten. És tudtommal egyenjogúság van, innentől kezdve a kérdés továbbra is fennáll.
Namost mint írtad vallásod nincs, hited van, azt viszont nem sérthetem meg egyértelműen. Ezen az elven ha én azt hiszem, hogy az iPhone egy király telefon te meg leírod, hogy szerintd nem akkor a hitemben már meg is vagyok sértve, mert én úgy hiszem, hogy az.
Elég vicces lenne ha így működne.
"Elég vicces lenne ha így működne."
Ne bagatellizáljuk el a kérdést. A vallásról van szó, ami még egy ateista szerint is jelentősebb mint egy telefon. Visszakérdezek akkor, hogy ha eleve nem létezik isten, miből gondolod hogy neked a vallásod több mint puszta hit? :)
"Vallásnak azt a – megismerésben, gondolkodásban, érzésben, akaratban és cselekvésben kifejeződő – meggyőződést nevezzük, amely szerint személyes vagy személytelen transzcendens erők vannak működésben."
Szóval: Az Istenben való hitet vallásnak hívjuk. Ebben más a hit meg a vallás.
"Szóval: Az Istenben való hitet vallásnak hívjuk. Ebben más a hit meg a vallás."
És most ezt miért írtad le? Olvasd vissza mit írtam: "vallásunk nincs, de hitünk van." Nem látom miben tér el ez a kijelentés attól, amit te leírtál. Szóval megkérlek, hogy pusztán kötekedésből legközelebb ne válaszolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!