Újabban vajon miért?
Újabban vajon miért nem képesek sokan magát a kérdést beleírni a kérdés részbe? Mindenki valami frappáns címet ír oda, mintha fogalmazás dolgozat vagy blog lenne. Csak én unom, hogy minden kérdést meg kell nyissak, hogy megtudjam, tudok-e válaszolni rá, pedig egy tőmondat lenne az egész.
(És igen, azért írtam én is így a kérdést, mert ironizálok.)
Én az esetek 90%-ában meg sem szoktam nyitni az ilyen kérdéseket. Ha az illető nem veszi a fáradságot, hogy kiírja a kérdését láthatóan, akkor én sem veszem a fáradságot, hogy megnyissam. Miután sokat megnyitottam, aztán kiderült, hogy nem tudok rá válaszolni, meguntam.
Ezt is csak azért nyitottam meg, mert direkt a gyik kat.ba jöttem, ugyan mostanában milyen kérdések vannak itt, mert rég jártam erre.
Második! Ilyenkor sztem a sztori lényegét legjobban jellemző két-három szót ki lehet írni a kérdésbe+ ( pl. ) Te mit tennél?
Ebből már nagyjából tudja az ember, hogy miről is lehet szó. Nem mindegy ugyanis, hogy:
Te mit tennél?-ver a férjem
Te mit tennél?-hárman vagyunk legjobb bnők...16l
Te mit tennél?-anyósom túlzottan bele szól a gyereknevelésbe
Mind családi kat.ban szokott lenni, de nem mindhez szólnék hozzá, mert pl. nincs gyerekem, tehát abba miért okoskodnék bele. Ha csak annyi lenne kint, hogy -Te mit tennél?- akkor egyikhez sem, mert nem nyitnám meg.
Akkor nem vagyok egyedül, ez kicsit megnyugtat.
Köszönöm szépen!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!