Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Mire vonnak le pontokat?

Mire vonnak le pontokat?

Figyelt kérdés
csak mert néztem tegnap több pontom volt most meg 7-el kevesebb. mégis miért?
2008. márc. 2. 00:15
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

A pontokat minden éjszaka újraszámoljuk.

Kevesebb lehet a pontod, mert pl. tegnap óta nem hasznossal értékelték válaszaidat, vagy mert olyan válasz, amilyet te negatívra vagy pozitívra értékeltél, a többség szerint pozitív vagy negatív lett, tehát ellenkezője, azaz a te értékelésed nem hasznossá vált.

2008. márc. 2. 00:30
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi
2008. márc. 2. 17:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez kész agyrém és egyben felháborító is!

Az értékelésnél ez a kérdés szerepel:

Hasznos volt számodra ez a válasz?

nem pedig ez:

Hasznos volt általánosságban a válasz?

Azt pedig, hogy nekem hasznos-e egy egyébként önmagában akár helyes információ, azt másnak nem áll jogában minősíteni, mert ha én megkérdezem, hogy " Milyen gyakran kell fogat mosni? " s valaki azt válaszolja rá, hogy " az orális szakasz 0-tól 2 éves korig tart " akkor mindenki értékeli, hogy igen ez így van, de senkinek se fog feltűnni, hogy nem ez volt a kérdés és mindjárt a többségi hülyeség lesz a mérvadó.

2008. márc. 2. 23:23
 4/8 A kérdező kommentje:
erre csak az a megoldás hogy nem kell értékelni. :D vagy nem a saját véleményed szerint kell értékelni hanem mindig ugy hogy ha látod h 100 százalékra értékelték máso akkor leeht neked nem hasznos de annak kell értékelned. :D amugy meg mit számit kinek hány pontja van? végülis haszna nicns belőle az embernek. csak furcsa volt nekem hogy irtam értékeltem meg a témámba is irtak és mégis minuszba mentem, azért kérdeztem meg. de amugy nem érdekel tulzottan.
2008. márc. 3. 01:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

persze! s nem is a pontokról van itt szó, hanem az elvi kérdés! ha már értékelhetőek vagyunk, akkor az értékelés legyen helyénvaló és jogos.

Meg az sem elhanyagolandó pl, ha az első 8 rosszul tud vmit, s felértékel, akkor hiába tudja a következő 3 jól, akkor is nekik vonódik le a pont, mert ők a tudatlan többség után jöttek.

s ha az első 8 leértékel, majd utána 40 másik felértékel, akkor az első 8 miért kap pontot, s a következő 3-tól miért vonódik le?

érted, hogy miért nem jó a pontozási rendszer?

ez így igen helytelen és átgondolatlan dolog.

s akkor ez valami népszerűségi index, s nem pedig aktivitási mutató.

2008. márc. 3. 11:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
teljesen egyetértek az utolsó hozzászólóval, pont ez jutott eszembe nekem is. ha 100 embernek nem hasznos egy válasz, attól még nekem lehet az. És az a kérdés, hogy számomra hasznos volt-e, nem pedig hogy a többi ember mire értékelte!
2008. márc. 3. 16:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
én is pont így gondolom mint az előttem szólók.ez egyáltalán nem jogos így.mert hiába van saját véleményem,hiába hasznos nekem a válasz ha a többség dönt.ha nem az a válaszértékem mint a többségé ne pontozzák inkább.ezen tényleg változtatni kellene.azért levonni pontot mert én hasznosnak találom a választ(mert nekem az)...nem értem!
2008. márc. 3. 19:39
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Azért általánosságban elmondható, hogy amit sokan hasznosnak találnak, az tényleg hasznos, amit pedig sokan nem hasznosnak találnak, az tényleg nem hasznos. Lehet, hogy néhány kivételes esetben, vagy kevés osztályzatnál még nem működik a rendszer, de ez hosszú távon helyrejön.
2008. márc. 3. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!