Miért lenne baj, hogy esetleg kitalált lenne egy kérdés?
Ezen az oldalon mindig vérre menő harc folyik azon, hogy magukat szemfülesnek képzelő kommentelők kamut kiáltanak, és akkor már rögtön tönkre is teszik a kérdést, válaszolni se hajlandók, személyeskedni kezdenek, stb.
Még ha kamu is lenne, akkor mi van? Na és?
Nincs előírva, hogy csakis megtörtént, valós eseteket lehet itt feldolgozni. Ez nem az FBI oknyomozó alakulata.
Nem mellesleg én magam nagyon gyakran elgondolkozom egy-egy szituáción, hogy mi lenne, ha? Vagy mi lett volna, ha? És akkor mit tennék vagy mit tettem volna.
Szerencsére az ismerőseim is intelligensek, így velük is átbeszélünk így néhány esetet, átfordítva arra, hogy mit tettünk volna, ha másképp alakul.
Ennek már volt haszna, mert volt olyan szitu, ami bejött, és nem ért készületlenül. Nem akkor agyaltunk rajta, hogy jaj, mit tegyünk.
Nem lehet mindig csak a mának élni. Számomra ez előrelátás.
A gyakoris kérdések is hasznosak lehetnének olyan szempontból, hogy mindenki elgondolkozhatna a saját reakcióin egy-egy őt érdeklő kérdésnél. Ez érdekes játék is lehet. De ha mindig azzal van elfoglalva mindenki, hogy az adott kérdés megtörtént-e vagy sem, akkor ez a dolog elvész.
Szerintem ezt egyáltalán nem kéne feszegetni, hogy kamu vagy nem, mert nem releváns. A kérdező mindenképpen az adott szitura szeretne válaszokat, függetlenül attól, hogy megtörtént-e vagy sem.
Meg egyébként is, nekünk nem mindegy?
Eltekintve attól, amit az 1-es válaszoló ír, hozzátenném: ha valaki nem megtörtént dologról szeretne kérdezni, arra is van mód. Írja oda, hogy elméleti kérdés, és a probléma megoldva.
De az, ami az utóbbi időben itt megy, hogy unatkozó tinik írogatnak, meg sokszor perverz alakok... na, az nem kell.
Nem szabálykönyvet sorolok, hanem könnyedén válaszolok arra a kérdésre, amit feltettek. Nem kutatom a hátterét, nem görcsösködök karót nyelve, mint az egyes válaszoló.
Egy oka lehet annak, ha nem válaszolok: ha nem érdekel az adott téma. Ennyi.
Javaslom a lazább hozzáállást, nemcsak az egyesnek, hanem kb mindenkinek. Tisztelet a kivételnek.
Nem a kamu kérdésektől fognak a valós kérdések felett elsiklani az emberek, mert mint mondtam: nem releváns.
Nem attól fognak az emberek többet foglalkozni egy kérdéssel, a másikkal meg kevesebbet, hogy kamu vagy valós, hanem attól, hogy kit mi érdekel.
Hiába lenne egy kérdés valós, ha senkit nem érdekel, ugyanúgy válasz nélkül fog maradni.
Nézd, Kérdező, lehet írni olyan kérdést, amiről nem mondja meg az ember hogy "valós" vagy "nem valós".
Ha én kiírom, hogy vennék egy komolyabb porszívót, melyik lenne a legjobb? - akkor te meg tudod mondani, hogy tényleg akarok-e porszívót venni vagy sem?
Ha azt kérdezem, hogy pl. fiú-lány testvérpárnak hány éves korig ajánlott közös szobában lakni? - akkor szintén nem fogod tudni, hogy vannak-e gyerekeim, tényleg létező-e a problémám.
A hangsúly azon kellene hogy legyen, hogy ÉLETSZERŰ kérdéseket tegyenek fel az emberek. De az, hogy " lefeküdtem anyámmal, ez gáz?" meg "ti is szerettek meztelenül táncolni a nagypapátok előtt?" nem az.
Nyilván nem az aberrációt mondtam, az önmagában is üldözendő, nemcsak azért, mert nem valós.
A dolog súlya miatt az aberrációk esetében meg pont, hogy az a 625. probléma, hogy valós-e vagy sem. Van ott sokkal nagyobb probléma is.
Az ilyen aberráltakat egy ilyen kérdés után azonnal ki kéne tiltani, akkor talán esne túlzásba a többség kommentelő a kamukérdések figyelését illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!