Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Ez hogyan, mi alapján működik?

Ez hogyan, mi alapján működik?

Figyelt kérdés
Szóval, adott egy kérdés, amire volt pár válasz, és ezeket pontoztam, illetve én is adtam egy választ. A pontozott válaszoknál pontozás után nem jelent meg a válasz hasznosságának a százaléka, mert ugye nem pontozták elegen (ha épp a harmadik pontozó vagyok, akkor megjelenik). Viszont érkezett egy újabb válasz a kérdésre, megnéztem, és meglepve tapasztaltam, hogy megjelent az előző válaszok mellett a hasznossági százalék is, holott 2 értékelés alapján alapján jelent meg, az enyém volt az utolsó. Miért történt ez? Bizonyos számú válasz felett a 2 értékeléssel rendelkező válaszok hasznossági %-a is megjelenik? Vagy ezt más befolyásolja? Láttam már más kérdéseknél is 2 pontozás alapján hasznossági %-ot a válaszoknál, szóval nem egyedi eset.
2024. máj. 30. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a kettő értékelő válaszhasznossági százaléka együtt eléri a 100%-ot, akkor megjelenik.
2024. máj. 30. 19:02
 2/4 A kérdező kommentje:
#1 Nem hinném. Mindkét (fel)pontozó válaszhasznossági százaléka jóval 50% felett van, ergo összeadva több, mint 100, mégsem jelent meg a pontozásom és a válaszom után a százalék, csak akkor, amikor egy újabb válasz érkezett.
2024. máj. 30. 19:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor jelenik meg az értékelés, ha a leadott értékelések hasznossági százalék összege elérte a 125%-ot. Nem a darabszám számít ezért, mert ha 7 db 15%-os értékelne egymás után, még mindig nem jelenne meg (összegük 105%, ami 125 alatt van). Ha 4 db 30%-os értékel, az még mindig csak 120% és nem jelenik meg. Ahhoz, hogy 3 db értékelés után jelenjen meg, legalább 42%-os kell, hogy legyen mindhárom fiók (3x41 = 123% - nem jelenik meg, 3x42 = 126% - megjelenik). Ugyanígy ahhoz, hogy 2 felhasználó után jelenjen meg, mindkettő legalább 63%-os.
2024. máj. 30. 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi a feltétele annak, hogy válasznál megjelenjen értékelés.

Azt viszont látom kérdező, hogy van a feltevésednek ellentmondó eset.

[Bizonyos számú válasz felett a 2 értékeléssel rendelkező válaszok hasznossági %-a is megjelenik?]

Itt 1 válasz van, mégis 2 értékelés alapján jelent meg értékelés: [link]

És azt is látom, hogy a 3-as válaszban olvasható 125% határérték alatt is jelenik meg értékelés.

[Akkor jelenik meg az értékelés, ha a leadott értékelések hasznossági százalék összege elérte a 125%-ot.]

Itt 122% az értékelők értékelési százalékainak összege, mégis megjelent értékelés: [link]

És messze nem teljesül az sem, hogy [Ugyanígy ahhoz, hogy 2 felhasználó után jelenjen meg, mindkettő legalább 63%-os.] Ez egyébként is ellentmond a válasz első mondatának. Ahogy az is, hogy [Ahhoz, hogy 3 db értékelés után jelenjen meg, legalább 42%-os kell, hogy legyen mindhárom fiók]. 2 értékelés esetén pl. 48%+79% meg is haladja a 125%-ot; anélkül, hogy mindkettő legalább 63% lenne. Vagy, 3 értékelés esetén pl. 33%+41%+54% meg is haladja a 125%-ot, úgy, hogy kettő is 42% alatt van.

2024. máj. 31. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!