Ez az oldal antikeresztény?
Számtalanszor jelentettem hasonló provokatív álitó kérdéseket mint ez a gyöngyszem itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Sosem törlik. Pedig nem hiszem, hogy csak engem sért.
Bezzeg, ha hasonlót írnék muszlimokról, akkor tuti törlés lenne perceken belül.
Egy ismerösömnek pl. a nevét is korlátozták nem láthatóra, mert azzal viccelt, hogy "arab tenorista" volt a nickje valami bugyuta képregény után, és hogy "lyallly azt félre lehet olvasni".
"Viszont ott ferdítesz hatalmasat, hogy elfelejted, hogy kb. 70%-os részvétel volt, és te feltételezed, hogy a 30% , aki nem ment el, az olyan mintha ök fidesz ellen szavaztak volna."
Nem felejtem el, nem ferdítek. Az állításod az volt, hogy a lakosság fele több mint fele Fidesz szavazó. Akkor nyilván a teljes lakossággal kell számolni.
Nyilván azt akartad írni, hogy a szavazók több, mint fele a Fideszre szavazott. Az igaz is lett volna, csak nem sikerült leírni.
A matematika tényleg nem csak a számolgatásról szól, hanem arról is, hogy precízen meg tudod fogalmazni a mondanivalódat. ;)
"Érdekes, hogy ebböl vonunk le következtetést, hogy a maradék hogy oszlik meg, ez pedig szerinted hamis."
Én nem vonok le következtetést. Aki nem szavazott, az elég egyértelműen nem volt Fidesz szavazó. (Sem másmilyen, hogy egyértelmű legyek.)
"Gyanítom, hogy a felmérést NEM csinálták meg 6,5 milliárd emberen (a 9-böl), és pont ugyanúgy következtetéseket vonnak le egy sokkal szükebb válogatottabb mintából, mint a választásokon, tehát nagy szamárság az összes ilyen tanulmány, hisz k0zel nincs akkora arányú a mintavétel, mint a szavazáson, és közel nincs olyan szinten kontrollálva."
Nem a tanulmány szamárság, hanem ennek a mondatnak a logikája. :D
"Köszönöm, hogy igazoltad a véleményemet."
Nem tudom hogyan, amikor semmi köze nincs az eredeti kérdéshez annak, amit írtam, de szívesen.
"Igaz ehhez olyan témát kellett felhoznom hasonlatnak, aminek az eredményével te nem értesz egyet."
A választás eredményét elfogadom (ha ezt akartad írni), pusztán azt mutattam be, hogy az állításod hamis volt. Ezt is szívesen!
"A matematika tényleg nem csak a számolgatásról szól, hanem arról is, hogy precízen meg tudod fogalmazni a mondanivalódat. ;)"
Pedig hány egyetemi kvízt láttam német profoktól, ahol olyan pongyola hiányos kérdést tettek fel, hogy lehetett A is va válasz, meg a totális ellentéje is, mert csak az az apró infó hiányzott, ami alapján el tudod dönteni.
"A választás eredményét elfogadom (ha ezt akartad írni)"
Mivel nem ezt írtam, nyilván nem ezt akartam írni. Elismertem, hogy az elején valamit rosszul fogalmaztam meg, ez nem azt jelenti, hogy onnantól mindent ki kell forgatni, és az ujjaim önálló életet élnek és nem azt írják amit akarok.
Nyilvánvalóan nem értesz egyet, nem tetszik az eredmény, ez lej0tt az eddigi kommunikációdból, erre utaltam.
"Nem tudom hogyan, amikor semmi köze nincs az eredeti kérdéshez annak, amit írtam, de szívesen."
Pedig nagyon egyszerü. Tudod, van olyan, hogy párhuzam. Párhuzamot vontam egy választás és egy felmérés közt.
A felmérésre hivatkozva van egy általánosítás, hogy "a vallásosok unintelligensebbek".
Erre próbáltam rámutatni a választásos példával, hogy ott megmutatkozott, hogy a többség fideszses, akkor levonhatnánk a következtetést, hogy a magyarok fideszsesek.
Ami nyilvánvalóan szamárság, hisz én sem vagyok, te sem szerintem.
Ezt igazoltad. Ha ezt igazoltad, azzal azt is igazoltad, hogy maahaság egy kis számú mintavételböl eldönteni, hogy a vallásosok unintelligensek.
"Ha ezt igazoltad, azzal azt is igazoltad, hogy maahaság egy kis számú mintavételböl eldönteni, hogy a vallásosok unintelligensek."
Azért lehet egy kis számú mintából levonni következtetéseket egy populációra. Persze van esély arra, hogy hibás a következtetés. Illetve értelemszerűen nem általában lesz igaz a következtetés a populáció minden tagjára, maximum általános trendeket mutathat. Ebben egyet értek.
(nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)
Ennyit a kérdezőröl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!