Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért nem tudnak valamit...

Miért nem tudnak valamit kezdeni a trollokkal ezen az oldalon?

Figyelt kérdés
Hosszútávon miért nem kezdenek valamit? Milyen megoldás lehetne mint más kérdezős oldalakon? Már 10x éve ez megy, tele van visszatérő trollokkal és az átlátszó kérdéseikkel amiknek már senki nem ugrik be és unalmas.
2023. jún. 13. 19:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
93%
A moderációnak is vannak határai.
2023. jún. 13. 19:33
 2/24 A kérdező kommentje:
Tudom épp ezért nem lehetne valami olyan megoldást mint más oldalakon ahol kiszűrik ezeket?
2023. jún. 13. 19:35
 3/24 anonim ***** válasza:
89%
Az üzemeltetőknek az a fontos, hogy pörögjön az oldal, legyen látogatottság, mert abból van pénz, nem az, hogy rend legyen. Márpedig a trollok munkája több oldalletöltést eredményet.
2023. jún. 13. 19:39
 4/24 anonim válasza:
87%
Miert szurnek? A latogatok jelentos resze trollkodni jar ide, a gyakorinak meg a latogatok szamaval aranyos a bevetele, igy nyilvan az az erdekuk, hogy ne kezdjenek veluk semmit.
2023. jún. 13. 19:41
 5/24 A kérdező kommentje:
Talán azért léptek le sokan az oldalról mert a trollok miatt élvezhetetlen.
2023. jún. 13. 19:49
 6/24 anonim ***** válasza:
21%
Mégis milyen megoldást? Miért élvezhetetlen, egyáltalán miért kellene élvezni? Ez nem csetoldal.
2023. jún. 13. 19:54
 7/24 DK-s válasza:
29%

A trollokkal nem sokat tudnak kezdeni.

Én magam tiltattam ki eddig háromszor az egyiket.

VPN-nel vagy TOR-al új fiókot nyit, és kész. A TOR még kivédhető lenne, de a VPN már nem.

2023. jún. 13. 19:55
 8/24 A kérdező kommentje:
Akkor hogy fogalmazzak, nem élvezhetetlen hanem élhetetlen.
2023. jún. 13. 19:56
 9/24 anonim ***** válasza:
88%

Ez egy öngerjesztő dolog (több a troll -> kevesebb a normál kérdés -> keresnek más oldalakat ahol kapnak rendes választ -> kevesebb a felhasználó, több a troll -> kevesebb a normál kérdés-válasz több a trollkodás -> még többen elmennek, így arányaiban több troll marad -> és így tovább), és eljutott arra a szintre, hogy már nem fordítható vissza. Mivel az aktivitás jól megfigyelhető része trollkodáshoz köthető, és az oldal a forgalomból él, a trollok és trollkodás kivonásától láthatóan visszaesne a kérdések és válaszok száma. Az pedig egy másik spirált indít be, mert ahol kicsi az aktivitás ott a kérdezési és válaszolási hajlandóság is kisebb. Viszont ha nem válaszolnak elegen, nem éri meg kérdezni sem, a kevesebb kérdéstől még kevesebb válasz lesz, és már ebbe a szakaszba is belépett az oldal egy ideje.

Ezek már az utolsó idők. Most is vannak olyan nevek a toplistában, akik 30 nap alatt 300-500 darab kérdést generálnak, és ők etetik a maradék felhasználót mindenféle fiktív sztorival. Alig pár tucat fiók adja a kérdések egy részét.

2023. jún. 13. 19:57
 10/24 anonim ***** válasza:
78%

Már rohadtul elegem van nekem is.

Írtam is a modiknak, hogy az elketronikus kategóriából a nyilvánvaló troll kérdéseket tegyét át a humor kategóriába, így majd elunja magát a troll. De még erre sem képeszek. Basznak az egészre.

Mindegy. Ignorálom a troll kérdéseket és leszarom a pontozást is már. Válaszolok, aztán aki normális az megköszöni ha sikerült segítenem valamiben.

2023. jún. 13. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!