Ezen az oldalon soha nem lesznek tilthatók a minősítések?
Szerintem sokkal több embernek lenne kedve itt segíteni, tapasztalatokat megosztani, ha nem kellene elviselni a rosszindulatú, alaptalan leminősítéseket. Ha lehetne tiltani a beállítások között, hogy valaki nem akar magára minősítést (azaz sem pozitív, sem negatív nem kell!), mindjárt más lenne.
Vagy, ha az oldalon csak pozitív minősítéseket lehetne adni, az is elérné a célját, hiszen láthatnák az olvasók, hogy melyik válasz kapott több pozitívot. Ha már másképp nem bírja eldönteni valaki, hogy mi a jó válasz.
Viszont legalább nem venné el a válaszolók kedvét ennek az oldalnak a látogatásától, hiszen ha nem kapok pozitívot, vagy csak keveset, az engem nem zavarna.
Azt viszont már nem vagyok hajlandó tolerálni, hogy például több évtizedes szakmai múlttal, tudatlan és rosszindulatú emberek, fiatalok vagy idős gonoszok negatívjait kell itt állandóan elviselni.
Ezért léptem le innen már az oldal indulása után nem sokkal, majd több éves szünetekkel visszatévedek és mindig ez van, hogy undorral menekülök innen.
Miért nem lehet ezt megoldani?
Nem szolgálná az oldal érdekeit is, hogy tapasztalt emberek, illetve szakemberek is jó érzéssel legyenek itt, minél többen?
1. Ez a pont/% hajhászás csak ezt fogja eredményezni. Ki a szt érdekel, hogy ki mit gondol. Meggyőzni senkit nem fogsz tudni, segíteni viszont igen.
2. Ha jól olvastam, pontot lehet kapni értékelésért is. De bukni is, ha eltérsz a többség véleményétől. Na most innentől aki pontvadászatba kezd, az a zöld válaszra zöldet, a pirosra pirosat fog nyomni, az a biztos. Hát ezzel mondjuk már lehet kezdeni valamit...
Igen csak hiába hasznos van odaírva, mégis rengeteg ember tetszik/nem tetszik módjára kezeli. Van pl egy kérdés hogy a piros vagy a kék szín a szebb szerinted. Mindkét válasz hasznos mivel eldöntendő kérdés, mégis lesz aki unszimpátia alapján végig fogja nem hasznosozni a számára nem szimpatikus, de amúgy helyes és hasznos válaszokat!
Arról nem is beszélve amikor a ténylegesen helyes, tudományos, net alapján is helyes választ pontozgatja le valaki, gyakran rosszindulatból és megtévesztésből! Mint ahogy fentebb is tárgyalták páran, a több accountos 92%-os felhasználó a több 75%-os accountjával, mindenkit aki nem ért vele egyet. Magát pedig többszörösen fel. Ez nem normális használat, ez visszaélés!
Meg azért maradjunk annyiban hogy amit itt egyre többen űznek, hogy a helyes és bizonyíthatóan jó választ lepontozzák, a dezinfót és áltudományt, vagy akár a szándékos rosszindulatú trollkodást, beszólást meg fel... Hát ahhoz eléggé sz*r alaknak kell lenni! És ez is egyre jobban terjed, sajnos.
És sok kisebb kérdésnél, ahol kommentenként csak pár hasznos nemhasznos értékelés van, ott nagyon könnyű felborítani a normális arányokat.
Sőt továbbmegyek, nagyon sok esetben láttam hogy fix nevű felhasználóknál visszatérőek ugyanazok a számok a lepontozásnál, írhat bármit jót vagy rosszat, az a pár piros nemhasznos mindig rajta lesz. Tehát fix ember meglátja bárhol a nevét és már nyomja is rá a pirosat, csak azért mert őt idegesíti meg ki nem állhatja pl. Elég sok ilyen esetet láttam, de az érintettek volt hogy panaszkodtak is erre, és ezért váltottak vissza anonimba. Olyan is láttam hogy volt aki az 5 pipás felhasználókra volt ráállva. Írhat bármit, le lesz pontozva.
Ezek a dolgok már bőven túlmennek sokaknál a valódi válaszhasznosságon, sokkal inkább pitiáner bosszú, személyeskedés, gyűlölködés az oka. És hát ez nagyon csúcsra van járatva mostanság az országban is.
Tudom és (el)ismerem ezeket. Nem azt vitatom, hogy nincs igazságtalan lepontozás. Hanem hogy ezeket nem lehet moderálni és büntetni, mert nem lehet objektíven értékelni egy szubjektív pontozást.
Külön szabályozza az oldal:
"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki." - ez nem objektív szemlélet.
"Hasznos számodra ez a válasz?" - ez sem objektív szemlélet.
A többszörös fiókhasználatot ugyanúgy nem lehet megfogni, mint a tiltáskerülést. Nem hajlandó az üzemeltető ezt javítani, így rád hárul a döntés, hogy megszoksz vagy megszöksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!