Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Ha valaki itt a GYIK-on egy...

Ha valaki itt a GYIK-on egy kérdésben törvénytelen dolgot állít és többszőr figyelmeztetve van ezért és belátja hogy hibázott,tudja-e töröltetni a kérdését? Vagy eleve egy ilyen kérdést a GYIK törölhette-e?

Figyelt kérdés
Ha rendőrségi nyomozás lesz a dologból,akkor esetleg ez a törölt kérdés,a hozzászólásokkal együtt elérhető-e?
2022. febr. 20. 15:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha egy kérdésben törvénytelen dolgot állítasz, nagy eséllyel törlésre kerül mert mások jelentik. Egyrészt mert a szabályzat szerint nem lehet törvénysértő dolgokban segítséget kérni és adni, másrészt egy kérdésben nem tudsz állítást megfogalmazni - ha az nem kérdés amit beküldesz, csak egy szöveg kérdőjellel a végén, akkor meg azért törlik, mert nem felel meg a kérdéskiírás szabályainak a tartalmától függetlenül.

Rendőrségi ügy egy kérdésből ritka és kivételes esetben lehet, önmagában a törlés szinte kivétel nélkül a kérdést eltávolításával jár, és ezzel le van zárva a dolog. Ettől függetlenül az oldal 5 évig megőrzi az IP címedet, és valószínűleg a törölt kérdéseket is egy ideig, mivel irtó kis helyet foglal a szöveges tartalom egy tárhelyen, nem oszt-szoroz a megléte.

Olyan nincs az oldalon vagy valakit 1 darab kérdés kiírása miatt többször figyelmeztetnek, mivel vagy törlik a kérdést és figyelmeztetnek, vagy pedig nem. Ha többször írsz ki kérdést és többször figyelmeztetnek, majd tovább folytatod, akkor pedig tiltják a fiókodat, ekkor előfordulhat hogy visszamenőleg is törlik a szabálysértő kérdéseket.

A kérdésed viszont annyira általános, hogy konkrétan nem lehet rá válaszolni. Az amit leírtál kérdésként, nem életszerű szituáció ezen az oldalon.

2022. febr. 20. 15:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Arra a konkrét esetre gondolsz, amelyikben egy áruházláncot vádol mindenfélével a kérdező? Az illetékesek már tudnak róla.

Általában is, erre az esetre is:

Szinte biztos vagyok benne, hogy a törölt kérdések csak láthatatlanná válnak, és esetleg jóval később kerül törlésre. Nem állítom!

Azt sem tudom, az üzemeltető milyen belső utasításokat ad a moderátoroknak. Jogász sem vagyok, de feltételezésem szerint ha bűncselekmény előkészületéről van szó, vagy maga a kérdésfeltevés, válasz valósít meg bűncselekményt, akkor azt archiválniuk kell, és feljelentést tenni.

2022. febr. 20. 15:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Pontosítok! Egy cég volt alkalmazottja a kirúgása után azt állította,hogy meghackeltette a cég, hackerekkel a facebook fiókját ,hogy onnan töröltesse munkahelyi adatait,hogy őt ezzel a cég bosszantas. Elég abszurd volt a szitu,de többen figyelmeztettük,hogy mivel kiírta a cég nevét,abből gondja lehet. Több mint 50 válasz volt már hozzá és egy hétig élt is a kérdés,aztán tegnap mondta,hogy törölteti,aztán töröltette is. Tegnap volt is egy erre irányuló kérdésfeltevés,hogy hogyan lehet kérdést töröltetni,szerintem ő lehetett az. Csak azért kérdezem,mert a cég is figyelmeztetve lett,hogyha ő ezt sértőnek tarja,akkor lépéseket tehet,csak így már lehet hogy nem tud. Nekem mindegy,csak csodálkozom. Azt hittem nehezebb és több idő innen kérdést töröltetni.
2022. febr. 20. 15:35
 4/10 A kérdező kommentje:
2-es pontosan
2022. febr. 20. 15:35
 5/10 anonim ***** válasza:

Nos, mint mondtam, biztos vagyok benne, hogy tudnak róla ;-)

A másik meg az, hogy szerintem csak rejtve lett a tartalom, és lementették bizonyítékként. De hangsúlyozom, nincs közöm a céghez (egyikhez sem!), csak feltételezem.

Lehetséges, hogy annál az áruháznál is lementették a tartalmat.

De az is lehet, nyugtázták, hogy egy őrülttel van dolguk, és nagyobb gondot csinálnak magukkal a feljelentéssel, mint amennyi kárt okozott egy degenerált hülye. Ki tudja.

Ha tévében, rádióban nem lesz róla hír valamikor, akkor nem hiszem, hogy kiderül, mi lett a folytatás.

2022. febr. 20. 15:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Köszi a pontosítást! Nem találkoztam a kérdéssel sem, ezért volt ismeretlen a kérdés felvetése.

Szerintem egyszerűbb a helyzet, mert ha törlik a jogsértő kérdést, akkor maga a jogsértés is megszűnik. A cégnek esetleg a kérdés által okozott kárt kellene bizonyítania mint megtéríteni kívánt jogos igényt, ami szerintem nem értelmezhető egy ilyen őrült konteós kirohanásnál.

2022. febr. 20. 15:47
 7/10 A kérdező kommentje:
6-os ez azért nem így van. Az kérdező elég erősen bírálta a céget az internet nagynyílvánossága elött,a vége felé már bűnbandának titulálta az egész céget. A lényeg az,hogy hiába törölték a kérdést,maga a becsületsértés ténye megmaradt és állítása szerint (amit nem hiszünk) a rendőrségen is feljelentette a céget ez miatt,akik nyomoztak is állítólag,innentől még hamis vád is. És attól hogy a gyik törölte,attól még a becsületsértés megvalósult,csak ugye már nem folytatódik. De mindegy is,csak kiváncsi voltam. Szerintem még hallunk róla,az nem az a cég,aki lenyel ilyesmit
2022. febr. 20. 16:11
 8/10 Dzsoki ***** válasza:
Szóval,ha valaki egy céget pocskondiáz,lehet belőle,jó hírnév megsértése. Attól,hogy törölnek egy tartalmat,attól még a jogsértés megtörtént. Amennyiben a cég,lát benne reklámot vagy olyan tartalmat,hogy mindegy,hogy mit csak beszéljenek rólunk,akkor nagydobra veri. Amennyiben nem lát,hagyja, nem foglalkozik vele. A törléssel lezártnak tekinti.
2022. febr. 20. 18:55
 9/10 anonim ***** válasza:
55%

Most lesz egy ötven válaszos kérdés egy törölt kérdésből?

Az írásainak volt bűnügyi vonatkozása is. Annak felderítése a nyomozóhatóság feladata.

És volt polgári peres része, amelyben az üzlethálózat felada a követelését alátámasztani.

Szerintem engedjük el ezt a kérdést.

2022. febr. 20. 20:12
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Hogy miről maradtam én le :D
2022. febr. 20. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!