Ha valaki itt a GYIK-on egy kérdésben törvénytelen dolgot állít és többszőr figyelmeztetve van ezért és belátja hogy hibázott,tudja-e töröltetni a kérdését? Vagy eleve egy ilyen kérdést a GYIK törölhette-e?
Ha egy kérdésben törvénytelen dolgot állítasz, nagy eséllyel törlésre kerül mert mások jelentik. Egyrészt mert a szabályzat szerint nem lehet törvénysértő dolgokban segítséget kérni és adni, másrészt egy kérdésben nem tudsz állítást megfogalmazni - ha az nem kérdés amit beküldesz, csak egy szöveg kérdőjellel a végén, akkor meg azért törlik, mert nem felel meg a kérdéskiírás szabályainak a tartalmától függetlenül.
Rendőrségi ügy egy kérdésből ritka és kivételes esetben lehet, önmagában a törlés szinte kivétel nélkül a kérdést eltávolításával jár, és ezzel le van zárva a dolog. Ettől függetlenül az oldal 5 évig megőrzi az IP címedet, és valószínűleg a törölt kérdéseket is egy ideig, mivel irtó kis helyet foglal a szöveges tartalom egy tárhelyen, nem oszt-szoroz a megléte.
Olyan nincs az oldalon vagy valakit 1 darab kérdés kiírása miatt többször figyelmeztetnek, mivel vagy törlik a kérdést és figyelmeztetnek, vagy pedig nem. Ha többször írsz ki kérdést és többször figyelmeztetnek, majd tovább folytatod, akkor pedig tiltják a fiókodat, ekkor előfordulhat hogy visszamenőleg is törlik a szabálysértő kérdéseket.
A kérdésed viszont annyira általános, hogy konkrétan nem lehet rá válaszolni. Az amit leírtál kérdésként, nem életszerű szituáció ezen az oldalon.
Arra a konkrét esetre gondolsz, amelyikben egy áruházláncot vádol mindenfélével a kérdező? Az illetékesek már tudnak róla.
Általában is, erre az esetre is:
Szinte biztos vagyok benne, hogy a törölt kérdések csak láthatatlanná válnak, és esetleg jóval később kerül törlésre. Nem állítom!
Azt sem tudom, az üzemeltető milyen belső utasításokat ad a moderátoroknak. Jogász sem vagyok, de feltételezésem szerint ha bűncselekmény előkészületéről van szó, vagy maga a kérdésfeltevés, válasz valósít meg bűncselekményt, akkor azt archiválniuk kell, és feljelentést tenni.
Nos, mint mondtam, biztos vagyok benne, hogy tudnak róla ;-)
A másik meg az, hogy szerintem csak rejtve lett a tartalom, és lementették bizonyítékként. De hangsúlyozom, nincs közöm a céghez (egyikhez sem!), csak feltételezem.
Lehetséges, hogy annál az áruháznál is lementették a tartalmat.
De az is lehet, nyugtázták, hogy egy őrülttel van dolguk, és nagyobb gondot csinálnak magukkal a feljelentéssel, mint amennyi kárt okozott egy degenerált hülye. Ki tudja.
Ha tévében, rádióban nem lesz róla hír valamikor, akkor nem hiszem, hogy kiderül, mi lett a folytatás.
Köszi a pontosítást! Nem találkoztam a kérdéssel sem, ezért volt ismeretlen a kérdés felvetése.
Szerintem egyszerűbb a helyzet, mert ha törlik a jogsértő kérdést, akkor maga a jogsértés is megszűnik. A cégnek esetleg a kérdés által okozott kárt kellene bizonyítania mint megtéríteni kívánt jogos igényt, ami szerintem nem értelmezhető egy ilyen őrült konteós kirohanásnál.
Most lesz egy ötven válaszos kérdés egy törölt kérdésből?
Az írásainak volt bűnügyi vonatkozása is. Annak felderítése a nyomozóhatóság feladata.
És volt polgári peres része, amelyben az üzlethálózat felada a követelését alátámasztani.
Szerintem engedjük el ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!